Каримански не би приел да е финансов министър. Кирил Петков не ставал за поста

OFFNews 02 юли 2022 в 10:00 8756 5

Каримански

Снимка БТА

Любомир Каримански

Кирил Петков не би се справил като финансов министър в евентуално ново правителство на "Продължаваме промяната" в рамките на този парламент, обяви депутатът от "Има такъв народ" и неуспял кандидат за шеф на БНБ Любомир Каримански пред Нова тв. Самият Каримански декларира, че не би приел да оглави финансовото министерство, ако го поканят.

"Много е важно човек да има опит и практика в било то корпоративни финанси, било то финанси на публичния сектор или във финансовите услуги. Тези изброени затварят финансовата инфраструктура на страната. Ако ние не я познаваме, независимо от опаковката и от маркетинга, който сме завършили в Харвард и където и да е било, не става", уточни той.

На въпрос на водещия на "Събуди се" дали Асен Василев ще се справи като премиер отговори така:

"Не знам дали позицията премиер би подхождала на г-н Василев. Но до този момент изразих благодарността си и към него, и към цялото Министерство на финансите във връзка с актуализирания бюджет. Бих искал да се придържам към професионализма и по никакъв начин не бих си позволил да давам оценка на кандидат-премиер или премиер", изтъкна Каримански.

По думите му да се поставя категорично и ясно червена линия, че с ИТН няма да се водят разговори за участие в ново правителство е пресилено и повече от нормалното. 

"От вицепремиера Асен Василев чух, че възнамерява да не води разговори не само с Тошко Йорданов и Слави Трифонов, но и с „Има такъв народ” като цяло. Това е по-обезпокоителното за мен от гледна точка на това да има един по-спокоен диалог и да вървим напред. Не мисля, че страната има нужда от избори”, каза той.

Каримански разкри и какво се е говорило между партньорите на един от коалиционните съвети по темата за оръжията за Украйна.

"Да, може би ние ще намерим начин как да решим проблема за износа на оръжията, но е важно в каква маркетингова опаковка ще го опаковаме за хората”, каза той.

На въпрос дали това означава, че има износ на оръжие към Украйна поясни: „Аз само дотук мога да коментирам. Не бих искал да коментирам друго”, подчерта депутатът от ИТН.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

5

pisnamiotmutri

02.07 2022 в 12:00

Слугата на Ахмед Доган работил в няколко перачници за пари отказва пост без да има желаещи да му го предложат. Свърши се с вашата ориенталска партийка чегъртачи за мафията. Отивате при Ники Дудука

2910

4

ivenco

02.07 2022 в 11:32

Тоа компрометиран чалгар няма никакъв срам.Еб@ти гьонсуратите чалгарски.

1035

3

Niko Kolev

02.07 2022 в 11:00

ЕДИН БЪЛГАРИН – АЙДУК, ДВАМА – ЧЕТА, ТРИМА – ЧЕТА С ИТН.

Итънарите са като онези неприятни деца в квартала, с които не искате да играете на топчета, защото все развалят правилата, изолираш ги, но те се появяват и ритат топчетата.

6386

2

Zlatko

02.07 2022 в 10:50

И аз заявявам, че не бих приел, просто защото и мен няма да ме поканят.
Асен Василев ясно каза, че с уучиндолския няма да говори.

110

1

Перпендикуляр

02.07 2022 в 10:14

Той да не коментира друга партия, а да каже не му ли е некомфортно да е подчинен на такива като Слави и Тошко! И Балабанов да му е старшина на ротата!
 
X

Да помогнем на украинските деца!