Каракачанов поканил Симеонов и Сидеров да се разберат какво ще правят

OFFNews 22 октомври 2018 в 19:27 2902 1

Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов е изпратил покана за коалиционен съвет на колегите си в "Обединените патриоти" - Валери Симеонов (лидер на НФСБ) и Волен Сидеров (лидер на Атака). 

Това съобщи самият Каракачанов пред журналисти. Коментарът му е по повод решението на Атака да снеме доверието си от вицепремиера Симеонов и да поиска оставката му. Това стана след изказването на Симеонов, че майките на деца с увреждания са "кресливи жени с уж болни деца".

"Утре ще говорим по темата и след това ще кажа. Никога не съм говорил пред медиите преди да съм говорил с колегите. Както виждате - не казвам нищо нито за Сидеров, нито за Симеонов. Всичко ще кажа утре", каза Каракачанов, цитиран от БГНЕС. 

Изказването на Симеонов за протестиращите майки предизвика и протест с искане за оставката му. Демонстрацията се проведе днес. Майките на деца с увреждания обявиха, че настояват той да напусне поста си, но не и предсрочни избори.

Премиерът Бойко Борисов пък обяви, че ако поиска "силово" оставката на Симеонов, ще се "счупи цялата конструкция" и правителството ще падне. 

Напрежението между Валери Симеонов и Волен Сидеров расте през последните месеци. Преди дни НФСБ сне доверието си от Сидеров и поиска той повече да не е председател на парламентарната група на "Обединените патриоти". Причината бяха надписи срещу Симеонов, излъчени по партийната телевизия на Атака. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови