Каракачанов: Меркел покани имигрантите. Ако ги върнат в Гърция, те ще тръгнат пак

OFFNews 09 юли 2018 в 09:25 3279 0

Нито предишното, нито сегашното българско правителство са канили нелегалните имигранти да идват в Европа. Тези хора преди 4-5 години не тръгнаха от Близкия Изток, Афганистан или от Африка, за да дойдат в България. Те дойдоха, поканени от Ангела Меркел и други либерални европейски политици, които казаха, че Европа е отворена за тях.

България за тях беше само един транзитен коридор, заяви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов по Нова тв. Страната ни понесе много загуби, още командироваме полицаи на границата, за да помагат на „Гранична полиция”, каза още Каракачанов. 

Той подчерта, че правителството е заело много ясна и категорична позиция - да не се допуска влизането на нелегални имигранти през българската граница и по никакъв начин да не се допуска връщане на нелегални имигранти в страната ни. 

Ако бъдат върнати от Германия или други европейски държави, стотина хиляди такива имигранти в Гърция, те след време ще искат отново да бягат. Тази вълна от хора, която те искат да върнат от Европа в Гърция, отново ще тръгне към Европа. Какъв е смисълът на подобни безумия? И за каква солидарност говорим?, подчерта Каракачанов. 

Нека да помислим и да кажем на хората кой е българският интерес, а той е подобни хора да не бъдат допускани да се връщат в България, категоричен бе вицепремиерът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови