Кънев: Следващите избори ще са много скоро, както и тези след тях

Ивайло Анев 14 януари 2015 в 10:52 3989 4

Следващите избори ще са много скоро, както и тези след тях. За това предупреди съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев от парламентарната трибуна.

По думите му партиите са изкушени да мислят само за местните избори, а след това само за президентските. Според Кънев това рискува следващият парламентарен вот да се намести някъде по средата.

"Нашите приоритети през пролетната сесия на НС нямат и не бива да имат нищо общо с местните избори през есента. Нашите приоритети имат по-дългосрочен характер", добави Кънев. Той каза, че трябва да се положат усилия, които да върнат България на реформаторските релси.

"Каквото не започнем днес, няма да започнем и до края на управлението си", предупреди лидерът на ДСБ и изреди на първо място съдебната реформа, промени в Закона за съдебната власт и дори в Конституцията на следващ етап.

Той добави още, че не търпят отлагане реформите в здравеопазването, енергетиката и образованието, промените в администрацията, обществените поръчки и бюджетирането на държавните политики.

Радан Кънев предупреди още, че въпреки заявката да има международно разследване за КТБ, до момента такова нещо не се е случило и обществото остава с впечатлението, че следите се замитат.

Специален акцент лидерът на реформаторите в парламента отдели и на реформирането на пенсионната система. Той призова за изпълнение на ангажимента за "трайна, обърната към бъдещето и приета с максимално съгласие от мнозинството, опозицията и социалните партньори еволюция на пенсионната система".

Днешният модел е обречен да въвлече НОИ и държавния бюджет в тежки и непреодолими дефицити, предупреди още Радан Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови