Каракачанов: Изкушението да се фалшифицира вота по пощата няма да е малко

OFFNews Последна промяна на 13 януари 2021 в 19:01 1640 0

Като гледам как завършиха вчера, имаше ли смисъл от така проведени консултации? Не е бойкот, не е и демонстрация това, че колегите от Обединени патриоти отказаха поканата за консултации при президента Румен Радев, заяви пред bTV вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

"Право на президента е да насрочи избори, но след като два пъти повтори датата без консултации, е явно, че каквото и да кажат партиите, няма значение. Какво има да обсъжда една парламентарна партия здравната ситуация, това е тема за здравните влати. Гледайки първите консултации, бяха просто приказки и политически декларации", смята той.

От думите му стана ясно, че в писмо, изпратено до президента, е посочено, че ако предстои обсъждане на законодателни промени, Обединени патриоти и ВМРО ще се отзоват.

"Каквито и идеи да има, 2 месеца преди изборите не се правят. Трябва да спрем с тази практика. Би следвало да се види практиката от другите страни. Ако сега влезем в тема като електронно гласуване или гласуване по пощата, не може да се реши точно сега. Аз лично съм против двете", подчерта вицепремиерът.

Каракачанов твърди, че познавайки българската политическа действителност, "изкушените да фалшифицират гласуването по пощата няма да бъдат малко. Защо да вкарваме държавата във филм заради някаква поредна ситуация? Не може да се прави законодателство само заради пандемията. Пандемията е от 10 месеца, преди 8-6-4 месеца можеше да се обсъжда промяна на Изборния кодекс. Не може да работим на парче".

За разкриването на повече секции в чужбина вицепремиерът каза: "Дайте тогава на една съседна държава да й дадем да ни избере парламента".

За решението на Министерския съвет от днес, с което се предлага на президента да освободи от длъжност шефа на Военната полиция Борислав Сертов ресорният министър обясни, че Сертов отива военно аташе в Москва: "Той се яви на конкурс и го спечели"

"Трябва да излезем от този омагьосан кръг - да обясняваме, че една част от населението има само права и ние трябва да се съобразяваме само с неговия начин на живот. Тази част от обществото смята, че живее в някаква паралелна държава с паралелно законодателство, тази част от обществото трябва да се научи, че има закон", заяви Красимир Каракачанов по повод напрежението днес във Мездра заради починалото 8-годишно дете.

Той добави, че трябва да има реална интеграция на ромското население: "Не може ние да свикваме с този начин на живот, в който има саморазправи, продажбата на деца, тоест на булки, 13-годишни родилки и др. Законът в България, добър или лош, е еднакъв за всички. Не може част от населението да има собствени закони."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови