Марешки и Радев се изпокараха на консултациите (видео)

OFFNews 12 януари 2021 в 16:21 2386 0

Консултацията за изборите на президента Румен Радев с лидера на “Воля” Веселин Марешки преминаха в размяна на хапливи реплики, а срещата приключи за около 20 мин.

Марешки не направи конкретни предложения, но обвини Радев в какво ли не - че с организираните от служебния му кабинет избори през 2017 г. върнал и бетонирал ГЕРБ на власт; че чрез призива "Мутри, вън" изкарал мутрите на площада и така отказал част от протестиращите…

Марешки каза, че още 2017 година "Воля" искала видеонаблюдение при броенето на гласовете и също като ГЕРБ определи като "екзотична идея" гласуването по пощата.

"Странно ми е, че никой не обелва дума за мажоритарни избори – просто се върви след проблемите", добави лидерът на "Воля". Той каза още, че президентът е закъснял с консултациите, които е трябвало да проведе много по-рано.

"Некомпетентно и безсмислено е да се подпишеш под предложение за конституция, която не си чел", отвърна Румен Радев. И каза, че сегашните консултации са направени напълно в срок по конституцията, "даже малко съм ги подранил". "Моите консултации не са закъснели – закъсняхте вие, законодателите", каза още президентът.

"Вие сега какво получихте, че да се отменяте от датата (28 март)", зададе въпрос Марешки. "Датата на изборите се определя с указ на президента. Вие досега видяхте ли мой указ", попита Радев. И зададе въпрос защо след като от "Воля" говори първо за 23 май като дата, сега споменава 28 март. "Знаете ли какво ще пише в здравния протокол за изборите – например на колко разстояние ще бъдат застъпниците, че вашите застъпници може например да останат извън стаята", зададе друг въпрос Радев.

"Вие сте поредният случайно попаднал на "Дондуков" 2, който обезличи тази институция, други неща щях да кажа, наистина пропаднал мандат", заключи след размяна на реплики Марешки.

"Пожелавам ви да се кандидатирате за президент", отвърна му Радев, а Марешки му напомни, че му е интересно на кое място би бил, ако я няма подкрепата на БСП. "Хората казват кой на кое място е", беше отговорът на президента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови