Обърнати автомобили и счупени прозорци заради смъртта на внука на Тома Томов (обновена)

OFFNews 13 януари 2021 в 14:06 5231 0

Близки на простреляното 8-годишното момченце от Мездра, което е внук на бившия депутат от БСП и лидер на партия "Рома" Тома Томов, са се опитали да се саморазправят с друго семейство.

Обърнати са два автомобила. Счупени са и прозорци на къщата. А полицията е отцепила района, съобщи бТВ. Според Нова тв 70 души са щурмували къщата на инцидента, но са били отблъснати от жандармерията.

Напрежението се покачи часове след като главният прокурор Иван Гешев посети прокуратурата в града.

Към момента се издирват лицата, участвали в хулиганските действия, съобщиха от прокуратурата. Образувани са досъдебни производства за хулиганство и увреждане на чуждо имущество. Извърсват се следствени действия и огледи. Едва след като бъдат установени извършителите, ще бъде решено какви мерки да им бъдат наложени, стана ясно от брифинга. 

Стана ясно, че при възникване на напрежението, в района е имало 10 униформени полицаи. 

Детето бе намерено мъртво преди дни на улица в Мездра. Според полицията инцидентът е станал след игра с оръжие.

Бащата, в чийто дом е пострадал 8-годишният приятел на сина му, остава в ареста за постоянно по обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. Според обвинението мъжът неправилно е съхранявал огнестрелни оръжия и боеприпаси, но не е предвиждал и не е желаел последствията.

Дядото на жертвата пък се срещна с главния прокурор, който го е уверил, че се извършва детайлно разследване по случая, за да се изясни истината.

Междувременно психолози от Държавната агенция за закрила на детето и МОН започнаха работа с потърпевшите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови