Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Караянчева: Не е необходимо да си в парламента, за да правиш политика

OFFNews 17 ноември 2021 в 18:25 4330 2

Не е непременно необходимо да си в парламента, за да правиш политика. Но е необходимо да не си сам, да разчиташ на съмишленици и симпатизанти.

Това написа бившият председател на парламента Цвета Караянчева, която отново няма да е депутат. Караянчева не успя да влезе и в 46-ото Народно събрание.

Ето какво написа тя във Фейсбук: 

Приятели,

Както вече сигурно знаете, след преразпределението на мандатите ГЕРБ остава без представител от Кърджали. Макар да е отново втора политическа сила в региона. Следизборното судоку изпраща в парламента четирима представители на ДПС и един на „Възраждане“/със 700 гласа/ – безспорно странна комбинация.

Този резултат изглежда обезкуражаващ за тези от вас, които не жалиха сили в кампанията и не се уплашиха от заканите и репресиите на служебното правителство. Десетки наши симпатизанти бяха привиквани, предупреждавани, карани да подписват протоколи. Някои от тях реагираха остро и натискът само засили желанието им да се борят. Други се уплашиха и се отдръпнаха.

На първите искам дълбоко да благодаря. За смелостта, за лоялността, за работата и усилията, които хвърлиха.

Чака ни тежка зима, висока инфлация, продължаваща пандемия, плашещи сметки за ток… Изобщо, „перфектна буря“ от кризи. Ще трябва да се грижим едни за други, да се подкрепяме и да си вдъхваме сили, за да се справим. Най-вредното сега би било да унием, да се обезкуражим, да наведем глави, да се скрием.

Напротив, горе главите. Не е непременно необходимо да си в парламента, за да правиш политика. Но е необходимо да не си сам, да разчиташ на съмишленици и симпатизанти.

Знаете къде можете да ме намерите. Вратите на офиса на ГЕРБ остават широко отворени. Не знам за "промяната", но ние определено продължаваме.

Това е положението!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

1

случайно прочетох

17.11 2021 в 18:42

ПКП по-добре да прави поцинковани кофи!
 
X

Да помогнем на украинските деца!