Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Караянчева: Надявам се коалицията с НФСБ да се запази

OFFNews 02 септември 2018 в 21:45 1843 0

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обяви, че се надява НФСБ да не напусне управляващата коалиция.

"Надявам се, че коалицията ще се запази, защото имаме обща програма, която трябва да изпълняваме в своя 4-годишен мандат. Разбира се, в една коалиция, в едно семейство, има разногласия и те трябва да се решават на масата на преговорите. Очаквам утре да има положително становище за оставане в коалицията", каза тя в Димитровград, цитирана от БНР.

Караянчева подчерта, че е прочела днешната декларация на партията на вицепремиера Валери Симеонов. По думите й е възможно след време да възникнат нови противоречия, но това било нормално. "Ние сме различни политически сили и всяка има своята програма и трябва да уважи своите избиратели", коментира тя, цитирана от БТА.

Председателят на парламента очерта и някои от приоритетите, който ще имат депутатите след края на лятната ваканция. "Първо, ще започнем със Закона за пътищата и задължителното всеки от превозвачите да има колани в автобусите. След това имаме социалните закони. Законът за личната помощ е в парламента, припознат от БСП и ВОЛЯ", каза тя. 

Караянчева подчерта, че в началото на октомври предстои в Народното събрание да влезе напълно новият Закон за хората с увреждания, а Законът за социалните услуги  - може би в края на ноември. "Продължаваме административната реформа, съдебната реформа и най-важният закон – бюджета, който ще бъде ноември-декември", добави тя.

Депутатите се връщат на работа на 4 септември, когато ще имат извънредно заседание, за да почиват почиват на 7 септември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!