Карадайъ: Трети парламентарен вот е теоретично възможен

OFFNews 16 май 2021 в 21:12 2218 0

Трети парламентарен вот е теоретично възможен - това е мнението на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ.

По-рано днес в интервю за БНР президентът Румен Радев изказа опасение, че може да се стигне до трети избори за Народно събрание през тази година.

"Не искам да мисля, че ще отидем на трети парламентарни избори тази година. Надявам се партиите да проявят отговорност и да съставят правителство в рамките на следващия парламент. Не е добре да нямаме парламент. България е парламентарна република, тя се крепи на парламента като основен държавен орган, който не само има законодателни функции", обясни Радев.

В коментар пред журналисти лидерът на ДПС той обясни, че партията "от 5 години призовава за нормалност в политиката и възстановяване на демокрацията в България, което предпоставя диалог между политическите партии и институциите в страната".

Стана ясно и, че Централният съвет на ДПС е нанесло минимални корекции в листите за предстоящите парламентарни избори, както и че кампанията ще е сходна. 

Карадайъ призова за "връщане на нормалността в политиката" чрез диалог и сформиране на "ценностни мнозинства" в следващото Народно събрание.

"Отказът от диалог е антидемократичният инструмент. Няма политически субекти, с които да не можем да влизаме в диалог. Освен тези, които откровено призовават за антидемократични поведения". Оценката на Централния съвет е, че ДПС е постигнало много добър резултат на изборите от 4 април. А за машинното гласуване на 11 юли ще бъде проведена обучителна кампания чрез партийните структури и младежката организация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови