Капон, Синьо единство и легионерите правят алтернативен Реформаторски блок

OFFNews Последна промяна на 21 юли 2014 в 17:59 11618 8

Снимка bdforum.bg

Националният съвет на Български демократически форум.

На 6 август ще бъде учредена нова дясна коалиция, в която влизат формацията на Надежда Нейнски "Синьо единство" , Единната народна партия - с лидер Мария Капон, и Българският демократически форум - наследник на Съюза на Българските национални легиони.

Националният съвет на Български демократически форум (БДФ) вече е дал мандат на ръководството на партията да преговаря и да работи за създаване на нова дясна коалиция.

От БДФ твърдят, че до решението се е стигнало след изчакване почти година Реформаторският блок (РБ) да отговори на искането на легионерите за присъединяване.

На 2 юли БДФ и ЕНП на Капон излязоха с отворено писмо, в което двете партии настояваха за ясен и категоричен отговор, предвид предстоящите парламентарни избори.

Водихме разговори, но не и преговори. Защото за целия изминал период не бе излъчен от вас преговорен екип с мандат да проведе този процес, твърдят Мария Капон и Жаклин Толева - председател на БДФ.

Центристките сили в Реформаторския блок очевидно взеха превес и доведоха до капсулация в блока. Същевременно РБ избяга от дясното и си стана самодостатъчен, коментират от ръководството на БДФ.

За формирането на дясна алтернатива на РБ Българският демократически форум "ще се обърне с предложение за единодействие към вече доказали се десни политически субекти."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.08 2014 в 13:00

Жаки, не се ли наигра?

22.07 2014 в 01:19

Едни и същи стари,стари муцуни...Пред избори все излизат едни омръзнали на всички псевдополитици,ненаправили нищо когато са имали възможност,но видите ли,ние можем...дрън-дрън!

21.07 2014 в 23:42

Значи, на изборите заедно. Не знам къде ще се събират на конгрес, но да не забравят да осигурят място за паркиране на трите файтона. Нали така ще пристигнат в пълен състав партньорите от коалицията.

21.07 2014 в 21:32

Отново се заформя едно голямо нищо с претенции за дясно и с претенции, че на някой му пука. В България политиката се е превърнала в игра на Бинго за застаряващи дами, на които никой не им обръща внимание, но които продължават да залагат на политическата рулетка и да кудкудякат безсмислено.

21.07 2014 в 20:41

събрали се три свраки и грачат,грачат и кой ли ги слуша тъпи патки

21.07 2014 в 20:34

Толкова ли е трудно, лакоми нещастници такива, да се съберете всички в едно обединено дясно, за да има шанс на изборите да не идват само тези, които сега ще си отидат...
Просто предложете едно обединено дясно, за което да има смисъл да се гласува, а не да остане поредната извънпарламентарна група, получаваща субсидии за сметка на народа

21.07 2014 в 20:15

забравих ви името...ама да питам де:

вие на какво сте "алтернатива" ?

21.07 2014 в 18:09

Вдясно станаха банални с тяхното роене. Надежда Нейнски е за мен спомен от миналото и е редно да се откаже от амбициите си.Мисля, че и на евроизборите не беше хич убедителна.