Канят кандидатите за кметове и съветници на тест за интелигентност

OFFNews 24 септември 2015 в 10:30 8320 2

"Менса - България" отправи предизвикателство към кандидатите за кметове и общински съветници, които ще се състезават на изборитe на 25 октомври 2015 г., да се подложат безплатно на тест за интелигентност.

Тези, които се съгласят да направят теста обаче трябва да се съгласят също резултатите им от него да бъдат обявени публично. Ако не са сигурни, че искат обществото да ги научи през медиите, но все пак искат да направят теста, ще трябва да си платят стандартната такса. А ако след решаването на теста, политикът реши, че иска да сподели своя коефициент на интелигентност с избирателите, "Менса - България" веднага ще му възстанови платената сума.

Председателят на Управителния съвет на "Менса - България" Христо Радков изпрати писмо до партиите и коалициите, както и до представителите на печатните и електронни медии в България, на които предложи същите условия.

Ето как от "Менса - България" канят политиците да тестват интелигентността си:

Уважаеми дами и господа,

В последните години у нас има активен обществен дебат относно възможността за провеждане на мажоритарни избори, в които да се отчитат личните качества на кандидатите за властта. В „Менса – България” вярваме, че именно на изборите за кметове и градски парламент хората в най-голяма степен гласуват за личности, оценявайки преди всичко техните персонални качества и на следващ план партийната им принадлежност.

Ето защо отправяме покана към всички кандидати за кметове и общински съветници, които ще участват в изборите на 25 октомври 2015 г., да се явят на международно признатия тест за интелигентност на „Менса”. Считаме, че наред с по-прозрачното представяне на самите кандидати, тестът ще помогне и на партиите да отсеят най-добрите сред тях.


Тестът за интелигентност е по стандарт, одобрен от „Менса Интернешънъл”, и се използва в цял свят. Продължителността на теста е 30 минути, а резултатите излизат след още 30 до 60 минути.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!