Димитров: Имаме план Б, ако не минат промените в Конституцията

OFFNews Последна промяна на 21 юли 2015 в 21:30 3480 8

Снимка БГНЕС

Мартин Димитров

Няма да се откажем толкова лесно. Имаме план Б, ако промените в Конституцията не съберат необходимата подкрепа. Това заяви пред bTV депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров.

План Б предвижда реформите да бъдат прокарани чрез промени в Закона за съдебната власт, уточни Димитров.

При спорна подкрепа за определени текстове често нещата се променят в последния момент, каза той.

Димитров коментира и кризата в Гърция, като подчерта, че виновни за кризата са самите гърци, които са харчили с години повече, отколкото могат да си позволят.

Според Константин Проданов от АБВ пък случващото се в Гърция е резултат от „неравна битка“ – Гърция срещу ЕС.

„Мисля, че при дадените условия едва ли е имало възможност за някакъв друг тип споразумение, независимо, че аз съм скептичен към това, което беше прието – и като начин на постигане с това извиване на ръце от страна на Брюксел, и със заплахите за изтикване от еврозоната. Това на мен не ми се вписва в идеите за обща европейска солидарност“, посочи Проданов.

По думите му политиката на „затягане на коланите“ няма да доведе до ръст на икономиката на Гърция и сега договорените реформи ще ударят по основните икономически лостове на държавата, като туризма, примерно.  

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.07 2015 в 12:07

троляка се познава, че вместо да критикува по същество, се ограничава до коментари ad hominem.


22.07 2015 в 11:29

ДА !! Има и план В -- на следващите избори вън от парламента .

22.07 2015 в 01:35

И ТОЯ НЕКАДЪРНИК С ПЛАМОВЕ.БОЖЕ,НЕЩАСТНА ЗЕМЯ БЪЛГАРСКА В КАКВИ РЪЦЕ НА БОКЛУЦИ ПОПАДНА.

21.07 2015 в 22:47

Това е и моята теза - вместо да се занимаваме само с Гърция и да се говорят врели некипели, трябва да се мисли и говори какво ни пречи да произвеждаме повече, за да харчим повече, как да се краде по-малко и как да се контролират разходите.
А иначе ЕС започва да прилича на социалистическия блок - големите дават пари на малките за да наложат своите правила. И когато малките шмекери спрат да си плащат, отиват и ги набиват - сега с банки и медии преди с танкове. А иначе всичко се прави от солидарност и взаимопомощ. Като видяхме какво се случи със соц. блока можем да си представим какво ще стане ако нещо не се промени основно.

21.07 2015 в 22:33

Още един от шайката BLUE DREAM KILLERS - при това третостепенен. Дори не и с НУЛЕВ, а с ОТРИЦАТЕЛЕН АВТОРИТЕТ в обществото, и презрян от ПРОСТИЯ НАРОД.

Гърците поне си поживяха малко като БЕЛИ ХОРА, докато тук благодарение на такива нищожества като това сме на тоя хал: НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА в Европа. Но за сметка на това пък сме изпълнени с ЕНТУСИАЗЪМ към ЕВрогейско-педероатлантическите "ценности" и сме първи ибрикчии на ФАЩ. Нарочили са ни да се превърнем в едно ЦИГАНСКО-БЕЖАНСКО ГЕТО на Западна ЕВропа. Дори вече другите страни от Източна Европа ни презират. Руснаците ни се подиграват и масово си продават имотите по морето.

Пиндосите само ни "уведомяват", като пращат танкове. Нито произвеждаме, нито изнасяме нещо съществено. Българското население застарява и се топи. Начело на държавата стоят откровени демагози, политически аматьори и лица без кауза. Омерзен съм.

21.07 2015 в 22:23


Казваш на кой какво не му харесва от задължителните промени, изкарваме ги на площада и ги линчуваме нали са избрани от народа да му служат и да изпълняват волята му. Това е. Какъв е тоя план Б - ДПС или народа решава 8 милиарда гепиха за няколко месеца?

Натискаш ги докрай ако отстъпиш не променяш нищо.

21.07 2015 в 22:20

#01 за съжаление както и в Гърция тия 16 милиарда са си много ясни за какво трябват. Просто трябва да харчим най-много това дето изкарваме иначе се трупа дълг или има инфлация или двете.

Иначе за пореден път комунистически глупости четем. За да има солидарност в ЕС трябва да сме федерална република а не някакво сборище на независими държави. Както в САЩ или Русия като някой щат или репубика го закъса централното правителство може да се намеси и да реши проблема с данъците от цялата страна, така може да е в ЕС.

21.07 2015 в 21:59

Всеки се упражнява върху Гърция - гърците виновни, че харчили повече - да не би да са взимали тези пари от улицата?
Виновна е управляващата класа, която е купувала властта си с тези кредити. Наскоро и тук се гласуваха едни 16 млрд., от които няколко потенциално безотчетни. Това май ще трябва да се връща.
Кредиторите също са виновни - давали са големи кредити без контрол разчитайки, че ги дават на държава член на Еврозоната - печалбата изглежда сигурна.
Сега по чисто политически причини се изговарят какви ли не глупави клишета.
И ако част от тези пари все пак са стигали до обикновените гърци като високи пенсии и заплати пак е по-добре отколкото тук където потъват в малко на брой и винаги свързани с политици джобове.
До къде доведоха синята идея политиците около М. Димитров?