Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Кандидат-депутат на РБ се отказа от листата заради агентурно минало

OFFNews 18 септември 2014 в 15:35 4202 2

Последният в листата на Реформаторския блок в Разград - Владимир Матеев, се е отказал от мястото си, след като вчера бе оповестено агентурното му минало.

Това съобщиха на официалната си страница реформаторите, като допълват, че агенти от бившата Държавна сигурност (ДС) няма как да бъдат кандидати за народни представители от техните листи.

Мястото на Матеев ще бъде заличено, тъй като то не може да се заеме от друг кандидат. Вчера Комисията по досиетата разкри имената на регистрираните кандидати за народни представители, които са работили за комунистическата Държавна сигурност.

Матеев е и единственото име в листите на Блока, който има установено агентурно минало. Той се е подвизавал под псевдонима Филип.

По-рано днес заради агентурно минало от листите бяха отстранени Николай Серафимов и Живко Чапъров от "Нова България"

98 общо са бившите сътрудници на ДС в листите. Най-много имат БСП - 14, на второ място са Коалиция "Патриотичен фронт" - с 12, третото място си делят ДПС и АБВ - с по 11 кандидат-депутати агенти на ДС, следвани от ББЦ - с 9, "Нова алтернатива" - с 6, "Партия на зелените" и "Левицата и Зелена партия" са с по 5 души, както и ГЕРБ и т.н.





Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews