Калфин: Който чертае разделителни линии, да понесе отговроност

OFFNews 27 октомври 2014 в 16:37 3347 3

Ивайло Калфин

„Мисля, че тези, които чертаят разделителни линии, трябва да понесат отговорността. Националното съгласие не означава подкрепа на която и да е партийна програма. Можем ли на един бял лист хартия да се запишат приоритетите, около които да се обединим?”

Това обяви Ивайло Калфин от трибуната на парламента, който държа реч на първото заседание на Народното събрание от името на АБВ. Калфин ще бъде председател на парламентарната група на АБВ.

"Националното съгласие трябва да е около няколко въпроси, които не са партийни – справедливост и ефективно правосъдие, промени в съдебната система, нов Изборен кодекс, демографска политика, балансирано регионално развитие. Ето теми, които са важни и не са партийни", уточни Калфин.

Калфин призова колегите си депутати с работата си да разсеят съмненията, че българският народ не е способен да избере 240 свои представители с необходимите за градивна парламентарна дейност качества.

По думите му, ако има добро желание, този парламент може да произведе добър резултат.

„Всеки има партийни интереси. Всеки един от нас чува различни препоръки какво да се случи в България. Мисля, че има някои безспорни неща. Питам се какво днес може да обедини българската нация, на практика кои са тези теми, които могат да ни поставят в една редица”, посочи още Калфин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!