Quantcast

РБ "дава кураж" на ГЕРБ за дясноцентристки кабинет

ОFFNews Последна промяна на 27 октомври 2014 в 15:32 3354 6

Реформаторският блок дава кураж на ГЕРБ за съставяне на дясноцентристки кабинет, обяви от трибуната на парламента съпредседателят на Блока Меглена Кунева.

От думите на двамата съпредседатели - Радан Кънев и Кунева - стана ясно, че Реформаторите не подкрепят идеята за правителство на малцинството, тъй като според тях то ще бъде третото поред, което няма да изкара мандата си. 

Радан Кънев очерта три основни задачи пред Реформаторите. Първо, възстановяване на доверието в парламента и парламентаризма; второ, започване на важни реформи, в т.ч. на съдебната система. Трето, съставяне на "отговорно и смело правителство" с ясна законодателна рамка и правила.

"Едва за втори път толкова голям процент от гласувалите са представени в Народното събрание. Както и за първи път над 50% не са упражнили вота си", посочи още Кънев.

Той заяви готовност за участие в съставяне на правителство "според волята на българския народ, но не и правителство на всички. Ще направим всеки компромис освен с нашия възглед за начало на съдебна реформа и борба с корупцията и недопускане на нарушаване на човешките права. Няма да допуснем зад Хартата за човешките права да се опъва чадър над корупцията в правосъдието", добави десният лидер.

Реформаторите призовават и за постигане на съгласие за нова Конституция, стана ясно от думите на Меглена Кунева.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.10 2014 в 19:30

Кънев не може да върне доверието помежду им в блока... и на обществото в блока. Да не го забравя. Да работи върху това да са блок. Още не са... За година и половина не станаха никакъв блок, въпреки многословието им из медиите. Много ялова работа още ...Да махнат от името си поне "блок", че ги прави комични.

27.10 2014 в 19:14

Не е лошо г-жа Кунева да ограничи употребата на две неща - "аз" и "ДБГ" и да замени с "ние" и "РБ". Съвет от избирател.

27.10 2014 в 18:47

Партията с най много гласове пак ще се осере!

боко да си признае, че го е шубе и да си ходи на село да си гледа кръвното и картофите.

27.10 2014 в 16:27

@любопитен,
е как не разбра бе пич?
Не едно, милиарди кучета...
И са в ровнати в КТБ.


Хахахахахахахахахаха

И да - след години ще излязат едни пари, ма може и да не се появят де...

Хахахахахахахаха

27.10 2014 в 16:20

Доста интересно. Дотук Борисов успя да докара РБ да го молят да направи дясноцентристко правителство, при положение, че първоначалната им позиция беше точно обратната. Много искам да знам къде е заровено кучето, щото изобщо не е там, където ровят всички медии и анализатори. Ще разберем след години, може би.

27.10 2014 в 16:03

"РБ "дава кур..."

Опс, спря ми химикалката...


Хахахахахахахахахахаха


А може би иска такъв??????