Quantcast

Калфин: БСП се консолидира чрез неверни послания за АБВ

OFFNews Последна промяна на 18 януари 2014 в 12:49 2623 6

Ивайло Калфин

БСП се консолидира чрез неверни послания за АБВ. Това заяви пред bTV евродепутатът Ивайло Калфин.

Реакцията на БСП е истерична. Сами си търсят врагове и в момента ги намират в лицето на АБВ. Тезата, че целта ни е да разцепим БСП, е невярна. Това е насочено към членовете на партията, за да консолидират. Ние искаме да дадем още една възможност на избирателите. Те не са нечия феодална собственост, обясни Ивайло Калфин.

Погрешно е и мнението, че се готвят съвместни действия с ГЕРБ. Не съм запознат да е имало такава среща между Георги Първанов и Бойко Борисов, на която да е обсъждано движението АБВ. Това също е насочено към членовете на БСП, допълни Калфин.

По повод тезата, че Станишев и Първанов не могат да се разберат, Калфин посочи, че това е за външната публика. Целта е да си кажат хората „какво да се занимаваме с тези двамата“, категоричен е той.

Нямам лична изгода от преминаването в гражданското движение на Георги Първанов. Ако исках да си запазя спокойствието, нямаше да променям нищо, подчерта Калфин.

Решението ми е продиктувано от отказа от прозрачност в политиката, коментира Калфин.

Другаде в Европа никъде няма експертно правителство. Какво значи един такъв кабинет – че никой не носи отговорност. Няма такова нещо – партиите носят отговорност, те сключват споразумение в Народното събрание. Многократно съм повдигал тази тема и нямаше отговор, докато накрая от ДПС не ми отговориха, че понеже няма коалиция, няма как да има коалиционно споразумение. Е, кой управлява тогава, каза Калфин.

Евроизборите ще бъдат теста, който ще покаже дали АБВ има бъдеще и като политическа партия, смята Калфин.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.01 2014 в 15:32

@Сър Джеймс
Както видяхме преди часове, влаковете понякога се обръщат.
Ако достатъчно мангали се наредят с лостове по линията...
Това, между другото ще е нов пазар за тях. АБВ трябва да ги убедят, че БСП така и така си отива, а и техните кебапчета са по-вкусни. Ххеехехе

18.01 2014 в 15:11

разбирай: "да плеснат с ръце и да се прегърнат с бсп"

18.01 2014 в 15:08

Въпреки, че много ми се ще АБВ да се държат по досегашния начин докрая, не изключвам, ако видят дебелия край, по някое време да плеснат с ръце и да се прегърнат.На комунягите никога не вярвам.

18.01 2014 в 14:57

...отново наивитети, отново надежди, отново някои искат да видят "светлина в тунела"... а за "машиниста на влака" - това са просто поредните идиоти стоящи на релсите - познайте кой е "машиниста"?!

18.01 2014 в 13:52

Калфин ако си е мислил, че ще мине метър, се е излъгал. Обаче сега бсп ще трябва да изпита малко неудобство - да бълва лайна на две струи -към ГЕРБ и към АБВ!

18.01 2014 в 13:52

Другарю Калфин,Вие все едно падате от Марс и никога сте ползвали''опорни точки''. Нали Вие самият действахте по същият начин до преди месец.