Калфин: БСП се консолидира чрез неверни послания за АБВ

OFFNews 18 януари 2014 в 12:49 3205 6

Ивайло Калфин

БСП се консолидира чрез неверни послания за АБВ. Това заяви пред bTV евродепутатът Ивайло Калфин.

Реакцията на БСП е истерична. Сами си търсят врагове и в момента ги намират в лицето на АБВ. Тезата, че целта ни е да разцепим БСП, е невярна. Това е насочено към членовете на партията, за да консолидират. Ние искаме да дадем още една възможност на избирателите. Те не са нечия феодална собственост, обясни Ивайло Калфин.

Погрешно е и мнението, че се готвят съвместни действия с ГЕРБ. Не съм запознат да е имало такава среща между Георги Първанов и Бойко Борисов, на която да е обсъждано движението АБВ. Това също е насочено към членовете на БСП, допълни Калфин.

По повод тезата, че Станишев и Първанов не могат да се разберат, Калфин посочи, че това е за външната публика. Целта е да си кажат хората „какво да се занимаваме с тези двамата“, категоричен е той.

Нямам лична изгода от преминаването в гражданското движение на Георги Първанов. Ако исках да си запазя спокойствието, нямаше да променям нищо, подчерта Калфин.

Решението ми е продиктувано от отказа от прозрачност в политиката, коментира Калфин.

Другаде в Европа никъде няма експертно правителство. Какво значи един такъв кабинет – че никой не носи отговорност. Няма такова нещо – партиите носят отговорност, те сключват споразумение в Народното събрание. Многократно съм повдигал тази тема и нямаше отговор, докато накрая от ДПС не ми отговориха, че понеже няма коалиция, няма как да има коалиционно споразумение. Е, кой управлява тогава, каза Калфин.

Евроизборите ще бъдат теста, който ще покаже дали АБВ има бъдеще и като политическа партия, смята Калфин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!