Кадиев влиза в битката за лидерския пост в БСП

OFFNews 22 юли 2014 в 10:45 3112 8

Георги Кадиев

Георги Кадиев в бил номиниран за председател на БСП от областни структури в София, Бургас, Разград, Велико Тъвново и Плевен, съобщи самият той в профила си във Facebook.

“Официално обявявам, че приемам номинацията и ще се състезавам на конгреса на 27 юли. Кандидатирам се, за да променя БСП“, пише още социалистът, който след провала на евроизборите напусна ПГ „Коалиция за България“ и парламента.

Кадиев пише, че промяната в БСП ще донесе промяна за цяла България.

„Кандидатирам се, за да върнем вярата на членовете на БСП в морала. Кандидатирам се, за да консолидираме БСП около промяната, не около статуквото. Кандидатирам се, за да печелим избори- нещо, което забравихме като усещане.

Кандидатирам се, за да разработим заедно зона за политически партньорства“, подчертава в профила си социалистът.

Той подчертава, че е избрал да съобщи официално намеренията си именно във Facebook, за да го направи лично, а не през медиите.

Георги Кадиев става осмият кандидат в лидерската битка. Освен него, за председателскотом ясто ще се състезават още червеното острие Мая Манолова, председателят на социалната комисия в парламента Корнелия Нинова, организационният секретар на БСП Красимир Янков, депутатът Янаки Стоилов, председателят на областната структура в Пловдив-област Георги Гергов, както и номинираният от настоящия лидер Станишев кандидат – Драгомир Стойнев. Готовност да се включи в надпреварата заяви и председателят на парламента Михаил Миков, който подчерта, че ще участва в битката, ако получи достатъчно номинации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!