Кабинетът раздаде още 9,7 млн., отпусна си 5,5 млн. за данъци

OFFNews 21 декември 2016 в 15:15 3658 0

Снимка БГНЕС

Правителството в оставка одобри допълнителни разходи и трансфери по бюджетите на ведомства и общини в размер на 9,687 млн. лв.

Средствата са за сметка на преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2016 г., съобщиха от правителствената пресслужба. 

По бюджетите на общини са разчетени 4,187 млн. лв. Те ще бъдат използване за реализиране на инфраструктурни проекти, свързани приоритетно с ремонт на общинска пътна и улична мрежа и с подобряване на водоснабдителната система на територията на редица населени места.

По бюджета на Министерския съвет се предоставят 5 500 000 лв. за текуща издръжка, в т. ч. за разплащане на данък сгради и такса битови отпадъци за 2016 г.

Одобрени са и вътрешнокомпенсирани промени по бюджета на Министерския съвет. С намаляване на разходите по бюджетна програма „Администрация” се осигуряват средства за компенсиране на недостига по бюджетни програми „Министерски съвет и организация на дейността му“, Координация и мониторинг на хоризонталните политики“, „Координация при управление на средствата от ЕС“, „Вероизповедания“, „Национален архивен фонд“, „Други дейности и услуги“ и „Убежище и бежанци“.

Миналата седмица кабинетът в оставка даде 20 млн. лева на общини и за компенсационния жилищен фонд, а седмица по-рано раздаде цели 81 млн. лева - за съдебната власт, училища и общини. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови