Йотова: Радев беше сам, когато отказа да подпише указа за назначаването на Гешев

Правителството работи точно така, както му беше предписано в онзи запис, заяви още вицепрезидентът

OFFNews 13 юни 2023 в 21:12 7408 6

Илияна Йотова

Снимка БГНЕС

Илияна Йотова

"Днес в президентската институция получихме предложението на Пленума на Висшия съдебен съвет за предсрочното освобождаване на главния прокурор. Така, както винаги досега, президентът ще се запознае с неговите аргументи и ще спази буквата на закона. Това заявих пред журналисти в Плевен, където под моя патронаж се отбелязва 90-годишнината от рождението на големия акад. Светлин Русев", съобщи в официалния си Facebook профил вицепрезидентът Илияна Йотова.

"Няма как да не прави впечатление, че когато през 2019 г. президентът Радев отказа да подпише указа за назначаването на г-н Гешев, беше сам. Тогава тези, които днес говорят на най-висок глас, предпочетоха да замълчат! Много жалко ще бъде, ако големите приказки за сериозни реформи в тази област свършат с отстраняването на главния прокурор. Като че ли има надпреварване кой ще предложи по-гръмки промени. Да не стане така, че се правят промени заради определени личности, а не заради самото съдържание!?" - пише Йотова.

"Мнозина днес очакваха големи новини от изслушването на Иван Гешев в Европарламента. Аз очаквах да бъде саботирано изслушването. Нека да припомня скандала от юли миналата година, когато прокуратурата изпрати в Европарламента писмо от българската прокуратура, в което се казваше, че след петорна експертиза снимките на кюлчета и вили са фалшиви... По-интересен е въпросът защо холандската председателка на комисията съкрати драстично времето за изслушване" - коментира вицепрезидентът.

"На въпрос за отношението на новото правителство към областните управители и техните оставки припомних, че на втория си ден правителството на четворната коалиция с премиер Кирил Петков за 10 минути уволни всички областни управители, без дори да се запознае с проблемите на областите, без да изчака да предадат дейността си. Поздравявам областните управители, че не позволиха отново да бъдат унижени. Те са достойни хора и приказките за саботаж не правят чест на тези, които ги тиражират. И за сведение на Кирил Петков - областите в България са 28, а не 30! Наясно сме, че списъците за смяна са готови. Към момента виждаме, че правителството работи точно така, както му беше предписано в онзи запис!" - заяви още Илияна Йотова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

6

ob1

14.06 2023 в 11:12

Много добре помни, ама не иска да го каже...

1101

5

Станева

14.06 2023 в 07:18

Както винаги Йотова показва къса памет. Когато назначаваха Гешев пред ВСС протестираха БОЕЦ и ДБ!

2099

4

Mateevk

14.06 2023 в 07:03

Пълни глупости говори. Нищо общо с истината.

4638

3

Того

14.06 2023 в 05:39

Недей да лъжеш, како! Когато хората му казваха да не подписва указа, той се направи на много спазващ законите.

22548

2

dolivo

13.06 2023 в 21:39

Тьотката да си свърши работата.

2159

1

Kilca

13.06 2023 в 21:33

Газ пик*е петата колона! Срам за всички гласували (включително и негласувайки) за нея!!!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика