Йотова: Има сигнали, че списъкът по ''Магнитски'' ще продължи. Не сме си свършили работата

Местната власт е единствената стабилна власт в България извън президентската институция, заяви вицепрезидентът

OFFNews 13 февруари 2023 в 12:16 5389 4

Илияна Йотова

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Илияна Йотова

Има сигнали, че списъкът със санкциите по "Магнитски" ще продължи. Този списък е още едно доказателство, че очевидно не сме си свършили работата, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която присъства на отчета за дейността на Националното бюро за правна помощ, предаде БТА.

Според нея най-лошият сценарий за България биха били избори "две в едно", защото така ще се опорочи вотът за местна власт. По думите ѝ местната власт е единствената стабилна власт в България извън президентската институция.

"Последните няколко парламента трябваше да приемат съответното антикорупционно законодателство, но на няколко пъти законодателните проекти се спънаха в пленарната зала. Надявам се след изборите едно сериозно стабилно мнозинство със стабилно правителство да постави като първи приоритет приемането на такива закони", коментира Йотова.

На въпрос за скандалите по време на конгреса на БСП Йотова коментира, че и в "най-тревожните си сънища" не си е представяла такава картина. По думите ѝ за първи път БСП е била изправена пред конгрес, на който не е имало никакво значение какви точно документи се приемат.

"Цялата пара излезе в конфронтацията между различни групи вътре в БСП, което в навечерието на изборите е не само тъжно, а тревожно и опасно, защото без сериозна и стабилна левица в условията на криза, няма да са добри резултатите за всички нас", каза още вицепрезидентът Илияна Йотова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8053

4

DARTH VADER

13.02 2023 в 18:02

Ниското чело,винаги е било признак за висок интелект...

Колкото по-ниско,толкова по-високо...

Ако нещо лошо стане с нашия президент,тази дама ще го замести на поста...

1067

3

StinkingSonOf

13.02 2023 в 17:00

Това да ти е проблема. А фактът, че през 2013 тази **** организираше контрапротести в защита на един успял млад мъж, който също е в списъка?

865

2

Constanza

13.02 2023 в 14:34

Ами и тя дърпа чергата към себе си.

345

1

Джендо Джедев

13.02 2023 в 12:47

Интересното е, че в последното обновяване на списъка има и един дето беше в предизборния ви щаб. Интересно Илиянчето как ще коментира тоя факт... ;)