Йордан Цонев: Готвят професор от Сингапур за шеф на БНБ

OFFNews 13 февруари 2022 в 12:06 6821 2

"Продължаваме промяната“ готвят за управител на БНБ един професор от Сингапур, казва се Илиян Михов, брат е на шефа на ББР.

Това обяви зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев по бТВ. Мисля, че беше директор на училище за премиери. По едно време Прокопиев  беше ходил да учи там за премиер. Аз се притеснявам от друго – същият човек през 2009 г. Борисов искаше да го предлага за вицепремиер и той тогава изказа едни свои виждания за валутния борд – че той трябва да се промени, че курсът на лева трябва да се промени. Даже предложи един китайски модел на валутен борд, да ни пази Господ, допълни Цонев. 

Това е добра кандидутара, но не е обсъждана в управляващото мнозинство, коментира шефът на бюджетната комисия Любимир Каримански. 

Зам.-председателят на ДПС обяви, че партията е готова да подкрепя правителството в борбата с корупция, но ако то не превишава правомощията си и има диалог. При тези условия ДПС ще осигури в парламента нужното мнозинство за промени в конституцията, необходими за съдебната реформа

Цонев обясни и защо ДПС държи да се разследват издадените до момента „златни паспорти“ и да се прекрати тази практика.

„В края на миналата година излезе доклад на европейската комисия за напредъка по преговорите със САЩ за визите за европейски гражданин. Стана ясно, че издаването на инвестиционно гражданство от България, Румъния и Кипър, мисля и Малта, ще пречи на тези визи. Ние като прочетохме този доклад, решихме, че трябва да предприемем тази стъпка, обясни зам.-председателят на ДПС. 



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

3

dolivo

13.02 2022 в 20:54

китайските трудови лагери за телефони ли визирате в коментара си?

предполагам дори това е меко казано

под стража, ботуш, и уравновиловка, се вдигат 500 язовира, 130 ядрени централи

мравка в мравуняка ?

6145

2

kokoten

13.02 2022 в 13:46

Нема да е лошо да прихванем нещо от китайците....или да почнем да работим като тях,или да почнем нда наказваме корумпетата като тях....все ще е добре за народа и зле за гнусната депесарска сган...