Йордан Бакалов: Служителите в МВР се делят на хора на този или онзи министър

Offnews 24 септември 2014 в 09:17 2495 0

Йордан Бакалов
Йордан Бакалов

Едно от пагубните последствия за МВР е, че то постоянно се политизира и хората работещи в него се делят на хора на този или онзи бивш или настоящ министър, тази или онази партия, което не е правилно. Тъй като аз самият съм член на определена партия съм забранил в моето министерство да се говори именно на подобни политически теми, а да се говори само за професионалната работа и задължения.

Това каза пред bTV вътрешният министър Йордан Бакалов. Той обясни, че следи внимателно работата на шефовете на Областните дирекции на полицията и след деня на изборите ще прецени дали да ги остави на работа или да ги смени. Бакалов не уточни за кои директори на ОДМВР става въпрос, но каза, че вече е сменил двама от тях - в Плевен, на когото му бил отнет допускът до класифицирана информация заради водено срещу него разследване, и Шумен - пенсионер и общински съветник от БСП. „Прекалено оцветен е”, поясни министърът.

В поредица от назначения в предшественикът на Бакалов Цветлин Йовчев смени част от ръководството на ОДМВР в страната на места, където директорите бяха назначени от него преди това като временно изпълняващи длъжността. В деня на оставката на кабинета на Пламен Орешарски, а и след това, някои от тях бяха преназначени за постоянно. 

Йордан Бакалов обясни, че оценката за директорите по места ще я даде след изборите и тогава ще прецени кого да задържи на поста му или да го отстрани. 

„Средният състав на МВР трябва доста да поработи над своята работа, за да може да си върши задълженията по по-добър начин отколкото в момента. За мен е много важно да дам на този състав перспектива и възможност за професионално израстване в йерархията, за да имат те стимул да си вършат още по-добре работата. За мен не е важно дали дадени служители и шефове на дирекции са назначени например от бившия министър Цветлин Йовчев или някой друг, аз искам те да си вършат адекватно и професионално работата. А моята оценка за нея ще я дам на 6 октомври, като се види дали те са се справили с организирането и нормалното провеждане на изборите на 5-ти”, коментира Йордан Бакалов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!