Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Нови шефове в Криминална полиция и СДВР

OFFNews 25 юли 2014 в 18:26 11184 0

Министърът на вътрешните работи в оставка Цветлин Йовчев назначи Ивайло Спиридонов за заместник директор на ГД „Криминална полиция“.

На 6 юни 2013 г. Спиридонов беше временно назначен за директор на СДВР.

На негово място за директор на СДВР е назначен Младен Маринов, досега заместник директор на столичната дирекция.

Днес те бяха представени пред състава от главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Както вече OFFNews писа, вътрешният министър в оставка най-вероятно ще извърши серия от преназначения в Областните дирекции на МВР в страната, където повече от половината директори са назначени в последната година като временно на постовете си. 

Със заповед на вътрешния министър в оставка Цветлин Йовчев през 2014 година временно назначени на длъжността (ВНД) директори са назначени в областите: Варна, Велико Търново, Добрич, Перник, Плевен и Пловдив.

През 2013 година назначените ВНД са във Видин, Враца, Габрово, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Русе, Силистра, Смолян, София, Стара Загора и Търговище. В Благоевград временно назначен директор има от 2011 г.

Временен директор има и столичният КАТ, след като титулярът Богдан Милчев беше преместен в т.нар. временен резерв на МВР, откъдето той по-късно напусна. С временния шеф на КАТ Иво Писанов общият брой на тези назначения става 20.

Постоянни са единствено началниците в Разград (комисар Ивайло Йовчев е на поста от септември 2009 г.), Ловеч (комисар Георги Иванов е назначен през 2011 г.), Сливен (комисар Чавдар Божурски е назначен със заповед от февруари 2013 г.). Не са сменени и началниците на Хасково, Шумен, Бургас и Ямбол. От 24 май 2014 г. новоназначен постоянен началник си има и ОДМВР-Кърджали.

В Столичната дирекция на МВР за постоянен директор беше назначен Ивайло Спиридонов, след като министърът отстрани Валери Йорданов заради несправяне със задълженията му.

Подобен ход, макар и в по-малки мащаби, направи и Цветан Цветанов през 2013 година. Тогава бившият вътрешен министър направи първите кадрови промени в ОДМВР в деня, в който Бойко Борисов хвърли оставка от премиерския пост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!