Излишъкът в бюджета е малко над 2 млрд. лева, отчете Борисов

OFFNews 01 август 2018 в 10:57 1710 1

Излишъкът в бюджета е малко над 2 млрд. лева, отчете Борисов

Премиерът Бойко Борисов влезе в задочния диалог с президента Румен Радев, който преди седмици отправи въпроси за това какво се е случило с излишъка оставен от служебното правителство.

Излишъкът в бюджета е малко над 2 млрд. лева. Това е за тези, които казаха, че сме задлъжнили държавата и следващите поколения, а то е точно обратното, заяви Борисов в началото на редовното правителствено заседание, което традиционно е открито за медиите.

Борисов се възползва от присъствието на камерите, за да попита зам.-министъра на финансите Росица Велкова за текущото състояние на бюджета. Според нея към края на месец юли излишъкът с натрупване е 2 023 800 000 лева. За месец юли излишъкът е 309 900 000 лева.

„Знаете преди година и нещо, като поехме управлението, колко беше дефицитът - 3,7 , с маса плащания, без обезпечение и рекордно нисък външен дълг от 24%“, коментира в отговор премиерът.

По думите му приходните агенции работят добре. „Службите работят добре по битката с корупцията и контрабандата. Най-материалният израз са парите в бюджета“, обяви премиерът, цитиран от "Фокус". „Ще можем да затворим добре годината с направените разходи и да преизпълним плана, поне от това, което имаме като информация от полугодието“, посочи Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки