Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

ИТН при президента, консултациите за ново правителство продължават

Тошко Йорданов поиска Радев да резсекрети документа от КСНС за Северна Македония

OFFNews 28 юни 2022 в 09:06 2264 3

Ива Митева се ръкува с президента Румен Радев в присъствието на Тошко Йорданов преди началото на консултациите за съставяне на правителство при президента.

Снимка БГНЕС/Михаела Катеринска

Ива Митева се ръкува с президента Румен Радев в присъствието на Тошко Йорданов преди началото на консултациите за съставяне на правителство при президента.

Консултациите при президента Румен Радев за съставяне на ново правителство в този парламент продължават и днес. Първата среща на държавния глава е с представители на "Има такъв народ". 

На срещата с Радев са Станислав Балабанов, Ива Митева, Тошко Йорданов.

Решаването на кризи изисква ясни решения от политиците, за да се отговори на растящите тревоги на хората заради цените и войната в Украйна. Очаква и амбициозна и последователна външна политика, за да не допуснем България да остане в периферията на ЕС. Толерантността в българската политика е много кратка, заяви Радев и отбеляза последователната политика на ИТН по отношение Северна Македония. Необходими са време и усилия за съставяне на правителство, но и неотложни действия за приемането на бюджета и важни закони, от които зависи Планът за въстановяване и устойчивост, каза Радев. 

„Специално за нас е удовлетворяващо, че президентската институция постъпва наистина отговорно в такъв момент. Нещо, което не се осъзнава от част от политическите партии. Помним достатъчно добре, за да можем да правим сравнения с представители на Президентството преди и сега. Вашата роля е изключително важна и е прекрасно, че ясно го осъзнавате и не се криете зад някой друг", заяви Тошко Йорданов. 

Той поиска Радев да разсекрети стенограмата от КСНС за Северна Македония.

Ще помоля, малко нагло, да разсекретите онзи документ, който е при вас, за да се види кои политици лъжат. Лицемерието и лъжата са начин на общуване в българската политика. В този съвет не се казаха никакви неща, които могат да застрашат националната сигурност, но се казаха много лъжи, заяви още  Йорданов.

Днес предстоят разговори и с "Демократична България" и "Възраждане".

Вчера на поканата на президента се отзоваха от ГЕРБ и ДПС. "Продължаваме промяната" и БСП отложиха консултациите, докато не бъде приет бюджета на държавата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

3

pisnamiotmutri

28.06 2022 в 11:45

Македонияяя опорката спасила мафията в България. Гласуваха ли го в парламента или стана както ИТН се аргументира за да напуснат коалицията? Ама повтарят истината е на наша страна и Киро е лъжец. Е гактите обаче сочат че лъжеца вика дръжте лъжеца.

12073

2

IvanofRumen

28.06 2022 в 10:23

Това ще са последните консултации на итн-то при президента. Използвайте ги, за да си покажете, да си покаже Ивито тоалета, Тошка и Балабанов евтините костюми, защото повече няма да имате тази възможност. Три пъти не можете да излъжите!

865

1

Constanza

28.06 2022 в 10:03

Ама как са се изчеткали един друг!
 
X

Подкастът на OFFNews