Ирена Атанасова: Радев е на политическата сцена благодарение на БСП

OFFNews 28 септември 2021 в 09:26 1716 1

Президентът Румен Радев бе номиниран, издигнат и подкрепен от БСП преди 5 години и избран с гласове, голяма част от които на левицата. Това е сериозна фигура в политическия живот на страната, която е на политическата сцена благодарение на БСП. Не мисля, че някой сериозно разсъждаващ човек е допускал, че БСП няма да го подкрепи за втори мандат. 

Това заяви зам.-председателят на БСП и член на Инициативния комитет на Румен Рaдев и Илияна Йотова - Ирена Анастасова, по БНТ. 

Нямаме съмнение, че членовете на БСП подкрепят Румен Радев, категорична бе тя. По думите й, за да може една сериозна организация като БСП да съществува дълго във времето, тя трябва да стъпва на ясни и точни правила, които се спазват. "БСП в своята история досега винаги се е подчинявала на своя устав. Той изисква да има номинации. Така беше номиниран Радев и в първия му мандат, така е номиниран и сега", каза още Атанасова. По думите й както се вижда от конференциите на низовите организации, които са протекли, макар и да има и други номинации, преобладаващите са за Румен Радев. 

Според нея представителството на БСП от двама зам.-председатели на партията и проф. Гайдарски в него е на високо ниво и показва сериозна подкрепа. Тя подчерта, че в последната година се е спекулирало по повод отношенията между президента Румен Радев и лидера на БСП Корнелия Нинова и че няма да бъде подкрепен от левицата. "Това бяха явни спекулации и фалшификации, целящи да хвърлят прах в очите на хората", допълни тя.

И напомни, че Радев е в екип и с много партиен човек като вицепрезидента Илияна Йотова. 

Помолена да коментира дали има опити от представители на новия политически проект да привличат членове на левицата, Анастасова заяви, че е имало такива сигнали, партията е реагирала и те са спрели. Тя подчерта, че и преди предишните избори е имало такива сигнали за представители на "Изправи се БГ. Ние идваме". "БСП е партия, която е организирана много добре. Много хора смятат, че такива организирани структури при тях са добре дошли. Няма как да стане това", категорична бе зам.-председателят на БСП.

На въпрос дали новият политически проект е желан партньор след изборите, Ирена Анастасова отговори: "И в 45-то, и в 46-то Народно събрание БСП доказа, че е диалогична партия". Тя припомни думите на Корнелия Нинова, че БСП преди да е партия и преди да е социалистическа, е българска. "Интересите на страната ни са на първо място за нас. За това проявихме максимална диалогичност и търпение", каза Атанасова. Зам.-председателят на БСП подчерта, че хората се интересуват утре колко пари ще дадат за хляб и да си платят сметките, как ще оцелеят и тези проблеми трябва да са на дневен ред.

"БСП със сигурност ще води разговори, но нека видим каква е програмата им", допълни Ирена Анастасова.

На въпрос за листите на БСП за парламентарните избори, зам.-председателят на левицата отговори, че предстои заседание на Националния съвет на партията, което да определи водачите, а областните съвети на партията ще подредят самите листи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1905

1

тОлуп

28.09 2021 в 09:40

Обратното драга!!! БСП е все още на политическата сцена благодарение на Радев!!!
Ама вие това не можете да го проумеете, защото живеете в друга реалност - ваша си, измислена!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!