Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Имамът Ахмед Муса беше пастор, евангелисти станаха мюсюлмани срещу заплащане

03 април 2016 в 10:36 7497 0

Имамът Ахмед Муса беше пастор, до преди 10 години в гетото в Пазарджик бяха евангелисти. Сега според заплащането са станали правоверни мюсюлмани. Държавата не трябва да допуска такива неща.

Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по Нова тв. България е светска държава. Бурките не са традиционно облекло за нашите мюсюлмани, коментира той предложението на главния прокурор Сотир Цацаров да бъде забранено носенето на бурки на обществени места. 

България не трябва да позволява да се преподава радикален ислям от чужди граждани. Имамите трябва да се обучават в България и да са възпитани по светски начин. Държавата беше позволила на Турция да се бърка в работите на Главното мюфтийство, защото искаме да сме приятели с Реджеп Ердоган и да развиваме добросъседски отношения. Президентът на Турция определи главния мюфтия. Това е недопустимо, каза още Каракачанов.

България не ограничава религиите. В Саудитска Арабия не можеш да отвориш християнски храм. В Египет, в Ирак, в Сирия непрекъснато колят християните. Бедните хора в Родопите и ромите са основната цел на радикалния ислямизъм. Мюсюлманите, които живеят от векове в България, нямат никакви радикални настроения, допълни лидерът на ВМРО. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews