Цацаров: Без бурки на публични места

OFFNews 01 април 2016 в 16:18 6661 13

Законът за вероизповеданията се нуждае от сериозен ремонт. Бурки не трябва да се носят на публични места, особено в учебни заведения. 

Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров в Пазарджик, цитиран от Фокус. "Всеки е чел достатъчно за другите религии, за да знае, че традиционният ислям не е войнстващ. Тук говорим за политика", коментира обвинител № 1 по повод делото срещу 14-те жители на Пазарджик, Пловдив и Асеновград, обвинени в насаждане на религиозна омраза и пропагандиране на война. Цацаров обаче подчерта, че всичко, свързано с вярата, трябва да се дискутира внимателно, за да не се позволи религиозният мотив да се използва за политически цели.

Трябва да намерим точния баланс между религиозната свобода и интересите на обществото, каза още Цацаров. 

Според главния прокурор в момента Наказателният кодекс не дава необходимите "оръжия" в ръцете на прокурорите и е необходима по-адекватна реакция по отношение на текстовете, свързани с подобни престъпления. 

По повод на задържаните служители от ДАИ Сотир Цацаров посочи, че утре прокуратурата ще поиска задържане под стража на седем от тях.

Той отбеляза, че при обиските от един апартамент са иззети около 410 900 лв., от друг - 175 000, а останалите - общо 220 000, са в различна валута. Главният прокурор посочи още, че не са установени данни за "политически чадър" над директора на агенцията. „Предстои през следващата седмица министърът на транспорта също да даде показания и да отговори на въпросите на прокуратурата”, допълни Цацаров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!