ИБГНИ, ДБ и БСП още нямат решение дали ще подкрепят мандат на ИТН

Георги А. Ангелов Последна промяна на 05 август 2021 в 14:35 2723 1

Снимка БТА/Христо Касабов

Николай Хаджигенов (ИБГНИ) и Крум Зарков (БСП)

Парламентарните групи на ИБГНИ, ДБ и БСП все още нямат решение дали ще подкрепят мандат на ИТН. Той ще бъде върнат на президента с попълнен състав на проектокабинета утре, поне според последните изявления на номинирания за премиер Пламен Николов.

До приключване на парламентарната процедура ще имате становището на ИБГНИ за това дали групата ще подкрепи или няма да подкрепи кабинета, предложен на "Има такъв народ", заяви лидерът на коалицията ИБГНИ Мая Манолова в кулоарите на парламента.

Манолова каза, че всяка една от партиите в коалицията ИБГНИ има насрочен форум, на които ще се обсъжда въпроса с подкрепата.

Христо Иванов (Демократична България) също заяви, че трябва да бъде взето решение от партийните органи на трите партии в коалицията.

Сходна е ситуацията с червените. БСП не излязоха с решение, като преговорите им с ИТН продължават утре.

Парламентарната процедура приключва с гласуването в пленарна зала. Все още не е ясно кога ще стане това, като намеренията в ИТН са да не се бави процедурата и това да стане още в сряда. Преди това президентът трябва да издаде указ и да има насрочено заседание от председателя на парламента Ива Митева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови