Янаки Стоилов иска комисия да проучи скандала около Сидеров

Елица Мартинова 09 януари 2014 в 10:08 2674 8

Янаки Стоилов
Янаки Стоилов

Временна анкетна комисия в парламента да проучи обстоятелствата около скандала на летище Варна, заради който главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на лидера на „Атака“ Волен Сидеров.

Това предложи в ефира на bTV зам.-председателят на ПГ „Коалиция за България“ (КБ) Янаки Стоилов.

Идеята на социалиста е в парламента да бъде създадена нова анкетна комисия, която да проучи фактите около скандала на летище Варна и да излезе със становище по въпроса дали депутатите трябва да уважат искането на Цацаров и да свалят имунитета на Волен Сидеров.

По думите на депутата задачите на предлаганата комисия няма да противоречат на работата на прокуратурата.

„В едно деяние трябва да се видят всички обстоятелства. Трябва да има една комисия, в която да се изслушат засегнатите лица и да формират свое мнение. Парламентарната комисия може да се довери на прокуратурата, но и да провери подадените факти“, заяви Стоилов.

Стоилов е категоричен, че развитието по скандала около „Атака“ ще се отрази върху работата на парламента.

„Както и да бъде решен казусът, ще има политически последствия – може дори да се отрази върху възможността на парламента да върши своята работа в последствие“, посочи зам.-председателят на КБ.

Предложението на Стоилов е в разрез с мнението на зам.-председателя на парламента Мая Манолова (КБ). В ефира на „Нова телевизия“ вчера социалистката посочи, че не вижда необходимост от създаването на специална комисия за скандала около Волен Сидеров. По думите й с обстоятелствата по случая би могла да се заеме съществуващата постоянна Комисия по вероизповеданията и парламентарната етика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови