Quantcast

Янаки Стоилов иска комисия да проучи скандала около Сидеров

Последна промяна на 09 януари 2014 в 10:08 2203 8

Янаки Стоилов
Янаки Стоилов

Временна анкетна комисия в парламента да проучи обстоятелствата около скандала на летище Варна, заради който главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на лидера на „Атака“ Волен Сидеров.

Това предложи в ефира на bTV зам.-председателят на ПГ „Коалиция за България“ (КБ) Янаки Стоилов.

Идеята на социалиста е в парламента да бъде създадена нова анкетна комисия, която да проучи фактите около скандала на летище Варна и да излезе със становище по въпроса дали депутатите трябва да уважат искането на Цацаров и да свалят имунитета на Волен Сидеров.

По думите на депутата задачите на предлаганата комисия няма да противоречат на работата на прокуратурата.

„В едно деяние трябва да се видят всички обстоятелства. Трябва да има една комисия, в която да се изслушат засегнатите лица и да формират свое мнение. Парламентарната комисия може да се довери на прокуратурата, но и да провери подадените факти“, заяви Стоилов.

Стоилов е категоричен, че развитието по скандала около „Атака“ ще се отрази върху работата на парламента.

„Както и да бъде решен казусът, ще има политически последствия – може дори да се отрази върху възможността на парламента да върши своята работа в последствие“, посочи зам.-председателят на КБ.

Предложението на Стоилов е в разрез с мнението на зам.-председателя на парламента Мая Манолова (КБ). В ефира на „Нова телевизия“ вчера социалистката посочи, че не вижда необходимост от създаването на специална комисия за скандала около Волен Сидеров. По думите й с обстоятелствата по случая би могла да се заеме съществуващата постоянна Комисия по вероизповеданията и парламентарната етика.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.01 2014 в 13:52

Има смисъл от тази комисия, защото трябва да се реагира бързо по въпроса и от страна на прокуратурата, и от страна на депутатите. Ролята на потенциалната комисия ще е да събере на едно място всички събрани факти и запознае политиците с тях, и накрая да се гласува имунитета на Сидеров (иска ми се, но не вярвам сам да го даде).

09.01 2014 в 12:35

нали ако стъпим на малкото пръсте на янаки ще ме обвинят в някаква телесна повреда - що и ти така с лошо?
ячко, ячко... айде да не казвам още нещо, че ще решат хората, че съм простак.

09.01 2014 в 11:09

Каква разлика в говоренето срещу Борисов и Цветанов. Там всички тези бесепари крещяха и обвиняваха, после Цацаров само повтаряше след тях. А сега "комисия"...Току-виж Сидеров започнал да вади мръсното политическо бельо на приятелчетата от БСП и ДПС. Истината за Костинброд няма да се размине на сегашните управляващи.

09.01 2014 в 11:04

На този "велик" юрист при всяка възможност -среща на улицата, в студиото , в радиото -където и да е първия въпрос който трябва да му се задава е "Колко ти плати банковото лоби за закона който им прокара" ?

09.01 2014 в 10:59

Мили писаченца,
Като ви дойде времето да стъпите на малкия пръст на хора като Янаки Стоилов, тогава можете да приказвате - сега само скимтите и драскате.

09.01 2014 в 10:51

Срамота Янаки. А уж си уважаван юрист. И факта, че си специалист по конституционно не те оневинява. Ясно е разписано. Прокуратурата дава на Народното събрание мотиви за искането за сваляне на депутатски имунитет, депутатите се събират в определения по закон срок, но не по-късно и решават. После си правете 5 комисии и губете време и харчете народни пари. Това е принципа на разделение на властите драги г-н Стоилов. Прокуратурата иска сваляне на имунитета за да довърши разследването. Обвинява в съда и съдът решава. Народното събрание взема законодателни решения. Но на това му е простено то толкова гафове сътвори по буквата на Закона, че още една простотия няма да му натежи кой знае колко. Да му намали рейтинга от 8 на 7%. PR на БСП ще тръбят: "1% - нищо работа. На Герб е паднал рейтинг с цели 17% за последната година."

09.01 2014 в 10:36

Този нищоправец номенклатурчик от втория ешелон с вид на обидено детенце докога ще се мотае из политиката?

09.01 2014 в 10:24

така е то яначко, като не искаш да се свърши некоя работа - правиш комисия.
що не се завреж обратно в червената..