И АБВ заговори за Велико Народно събрание

OFFNews 14 ноември 2016 в 11:44 4051 2

Снимка БГНЕС

Оставката на Борисов и правителството е неизбежна и необходима. За да извършим промените, от които се нуждаят институциите, се нуждаем от Велико народно събрание.

Това заяви в ефира на БТВ зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков, съобщиха от пресцентъра на ПП АВБ. Той поздрави победителите от вота, който по думите му има ярко протестен характер.

„Искам да поздравя победителите, не защото го изисква куртоазията и не защото победата наистина е много впечатляваща, а защото това е част от нормалните политически взаимоотношения. Второ: Станахме свидетели на един тежък протестен вот. Бих казал даже брутален протестен вот, който в немалка степен бе катализиран от поредица от изяви на премиера Борисов и в този смисъл този вот е и негов личен провал. Много тежък политически провал", коментира Петков.

По негови думи Борисов вече няма никакъв изход, освен подаването на оставка и оттеглянето от властта.

"Това е заради факта, че е неясна подкрепата за правителството в НС, поради това, че е очевидно, че хората имат вече съвсем друга нагласа и искат генерално различни решения за управлението на държавата. В този ред на мисли една оставка и едно следващо Народно събрание трябва да бъдат много добре обмислени. Ние настояваме да бъде Велико народно събрание, защото всички решения, които са приемани до сега са на парче. Имаме пример и от последните два месеца, в които се правиха промени в Изборния кодекс, включително и по време на избори. И ако ние не направим радикалните промени сега, няма да отговорим на обществените очаквания, става дума за съдебната реформа, става дума за институционалните правомощия и др. И ако сега не го направим, след следващите избори пак ще си говорим за Велико народно събрание“, посочи Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

2

Новак

14.11 2016 в 14:31

Съгласен съм, Команданте! Един от хубавите резултати на тези избори е и загубата на тези стари номенклатурни муцуни. И да искат и да не искат ВНС, мисля да ги освободим от тази отговорност.

77927

1

El Commandante

14.11 2016 в 12:29

За доброто на България е ченгеджийницата АБВ да не помирише парламент нивгаш вече...
 
X

Подкастът на OFFNews