Христо Иванов съобщи условията си за преговори с ИТН. Хаджигенов: Носят се на крилете на щастието

OFFNews 16 юли 2021 в 17:23 21597 0

По време на днешната пресконференция на "Има такъв народ" беше дадена заявката, че след представянето на новото предложение на партията за кабинет ще се търси подкрепа от "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!". Тошко Йорданов не изключи възможността за нови избори, ако не бъде събрана подкрепа за предложеното от ИТН правителство.

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов коментира във фейсбук, че "Демократична България" е поела ангажимент да работи за дълбока промяна срещу модела на корупционно завладяване на държавата, който "има своите различни проявления при Луканов, Беров, управлението на НДСВ, тройната коалиция, Орешарски и Борисов". Той допълва, че "общото между тези различни правителства е влиянието на ДПС и ДС."

Христо Иванов заявява още, че консултациите с другите партии ще започнат след свикването на Народното събрание, а подкрепата на "Демократична България" ще зависи от това доколко другите парламентарни групи са готови да работят по приоритетите на коалицията. В заключение Иванов посочва: "Вярваме в професионалния и добре структуриран политически диалог."

По време на пресконференцията на ИТН беше съобщено, че са водени неформални разговори с председателя на коалиция "Изправи се! Мутри вън" Мая Манолова. Адвокат Николай Хаджигенов коментира следното: 

"Кабинетът и личностите в него нямат първостепенно значение. Първостепенно значение има какво и как ще се направи. Едва след това идва въпросът кой ще го направи. Имаше упреци: ДПС това, ДПС онова. Аз, както знаете, съм огромен фен на БСП - това е иронично, за всеки случай. Искам да поясня, ако не ме лъже паметта, Николай Василев не беше ли част от кабинет, в който взимаше участие и ДПС? Аз съм доста по-голям мечтател от всичките хора на Слави Трифонов, но същевременно съм и реалист, а те не са. Те се носят на крилете на щастието, че са събрали 64 мандата в парламента, което е приказка просто", заяви Хаджигенов пред БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!