Христо Иванов: Отиваме на избори заради партиен егоизъм (още реакции)

С онзи прекрасен запис Иванов унищожи преговорите. Оттук нататък парламент няма да има, обяви Тошко Йорданов

Ружа Райчева 27 юли 2022 в 11:14 5589 4

.

Снимка БГНЕС/Архив

.

Отиваме на избори заради партиен егоизъм и страшно дребнаво отношение към политиката в България на фона на огромните предизвикателства. Неадекватност и тежка безотговорност. Питам се как една предизборна кампания ще извади политическата система от това състояние.

Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов след като парламентът отхвърли предложението на БСП за управленска програма на Народното събрание до края на година, а от БСП обявиха, че утре ще върнат третия проучвателен мандат на президента Румен Радев.

Иванов каза, че от ДБ са се опитали да застанат на страната на здравия разум и с този капитал и призиви ще се яват на предсрочните избори. 

"Отговорността със сигурност е на всеки от участниците, но последно на "Има такъв народ", изтъкна той. 

Христо Иванов повтори тезата, че от ДБ са готови да се явят съвместно с ПП на предсрочните избори, за да не делят електората си. 

Лидерът на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов заяви, че този парламент си заминава, тъй като от ИТН няма да подкрепим правителство с третия мандат. "С онзи прекрасен запис Христо Иванов унищожи преговорите. Оттук нататък парламент няма да има", каза той.

Депутатът от "Продължаваме промяната" Петър Куленски каза, че заедно с бившите си коалиционни партньори са изготвили ясна програма с точно разписани приоритети. Той напомни, че оттук нататък топката е у президента Радев, който трябва да реши кога да разпусне парламента. 

"Ние продължаваме нашата работа. Сигурно е вече, че вървим към предсрочни избори. Сега президентът трябва да реши кога ще разпусне Народното събрание", заяви Куленски.

По думите му от ПП имат готовност за внасяне на процедурата за избор на нов председател на КЕВР.

Лидерът на парламентарната група на ДПС Мустафа Карадайъ е на мнение, че БСП са направили опит парламентът да разгледа теми, които би трябвало да се обсъждат по партийни форуми. Той напомни, че през 1991 г. конституцията на НРБ е била отменена.

"Водещата роля на комунистическата партия вече я няма, но за нас до някаква степен е разбираемо, защото се нагледахме на опитите на реставрация на комунизма от страна на столетници комунисти", обяви Карадайъ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

5

pisnamiotmutri

27.07 2022 в 12:21

Точната дума не е егоизъм, а зависимост. Егоист би бил някой, който сам решава какво да прави, а не слуга, който при щракане на пръсти е принуден да се прави и на слабоумен.

4038

4

Moirae

27.07 2022 в 11:42

И това е добър вариант. След показаната неадекватност от ИТН и реките от истерия и мръсотия от страна на ДПС и ГЕРБ. Стъпка по стъпка.

1767

2

fiki

27.07 2022 в 11:37

колко скоро, подозирам че въобще няма да познаеш, както обикновено