Избори наесен: БСП утре връща мандатa на Радев

Стана ясно, че "Възраждане" са патерица на ГЕРБ, а ИТН на ДПС, заяви председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски

Ружа Райчева 27 юли 2022 в 10:28 9680 2

Георги Свиленски

Снимка БГНЕС

Георги Свиленски

БСП утре ще върнат мандата на президента Румен Радев, обяви лидерът на парламентарната група на БСП по време на брифинг в парламента. 

Днес Народното събрание отхвърли предложението на БСП за приемане на Законодателна програма на Народното събрание за периода юли-декември 2022 г. и така то отпадна от седмичната програма на НС.

"Това, което се случи днес, беше тест за българското общество и разделителна линия на хората и партиите, които искат да се борят с корупцията и тези, които искат да я защитават", заяви Свиленски. 

По думите му от БСП в последните седмици са разработили управленска програма, която включва и предложенията на ИТН, които на свой ред днес гласуваха "за" отхвърляне на предложението на БСП. 

Според Свиленски оттук нататък отговорността за държавата е в "ръцете на тези, които не поискаха  да има работещо правителство".

"Под указанията на Атанасова и Цонев - ДПС, ГЕРБ и "Възраждане" извадиха нашето предложение от работата на парламента. Стана ясно, че Възраждане са патерица на ГЕРБ, а ИТН на ДПС", каза Георги Свиленски. 

Лидерът на групата на БСП е на мнение, че от ИТН са водили преговорите за правителство лицемерно, тъй като никога не са искали България да има работещ парламент и правителство. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-7325

1

Най- накрая, нека народа да даде оценка.
 
X

Да помогнем на украинските деца!