ДБ публикува изтеклия запис. Иванов: Някои хора взимат решения заради извадени от контекста цитати (видео)

Ако на някого не му харесва това, явно не разбира как се прави политика, каза съпредседателят на Демократична България

OFFNews 22 юли 2022 в 20:46 19248 17

Христо Иванов

Снимка Facebook

Христо Иванов

На страницата на "Демократична България" ще бъде публикуван целият запис от закритото заседание на парламентарната група, каза съпредседателят на ДБ и допълни, че някои хора взимат решения, базирани на извадени от контекста цитати.

Думите му са в отговор на изявлението на Слави Трифонов, който обяви, че "Има такъв народ" няма място в преговорите, "защото Христо Иванов ги прекрати" и че отиваме на избори.

"Записът се превръща в пропаганден материал, от който се разпространяват откъси и извадени от контекста цитати по медии. Нека всеки се запознае с този запис, за да се види, че е една рутинна среща на парламентарната група”, каза Христо Иванов.

Трифонов: Нямаме място в преговорите, защото Христо Иванов ги прекрати. Отиваме на избори

Съпредседателят на ДБ допълни, че парламентарната група е заложила на позицията, че трябва да има правителството, не защото се харесват коалиционните партньори, а защото смятат, че страната няма нужда от задълбочаване на политическата криза. 

"Ако на някого не му харесва това, явно не разбира как се прави политика. Какво следва ще реши мандатоносителя.  Ние бяхме готови да изтеглим своите министри, да нямаме претенции за министри, а да дадем само парламентарна подкрепа, за да може страната ни да има управление", добави още той. 

Но ако Слави Трифонов реши, че трябва за четвърти път да счупи всичко и неговата парламентарна група се подчини, ще отидем на избори, защото не сме направили нищо лошо, категоричен е Христо Иванов.

Според него, ако всички се наспят и се успокоят - "ще си дадат сметка, че не може една рутинна среща на парламентарна група, която всяка води – нищо не се е променило от този запис. Моля всички да чуят този запис и да видят, че него няма нищо конспиративно".

По думите му как и защо е изтекъл записът, не е негова тема.

"Ние сме политици, обсъждаме всички варианти и не позволявайте гербаджийската пропаганда да вкара страната в по-голяма криза. Смятам, че всички трябва да се откажем да имаме министри, че трябва да имаме наши министерства, бюджет, да си е само наше", отговори той на въпрос вярно ли е, че ИТН няма да има министри. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

17

pisnamiotmutri

24.07 2022 в 22:30

Сега троловете обикалят интернет и внушават колко скандално било всичко, защото ДБ искали от Дарик да махнат записа, който нямат право да излъчват.

Какво ще кажат сега същите тролове? Поне да чуят записа, че се излагат

4638

16

Того

24.07 2022 в 22:26

Тия от ДБ тъпанари ли са или просто това им е естественото състояние на пълна неадекватност. Учиндолския ги плюе, а те си мислят, че дъжд ги вали. Ей, ДБ, оставете червените кхмери от БСП, оставете поръчките от ИТН и обърканите младежи от ПП и се стегнете, защото идват избори. Тези, които гласуват за вас са тези, които са против комунистите във всичките им форми (БСП, ГЕРБ, ИТН, Копейкини, ДПС и т.н.), тези които са против МОЧА, тези които са против Путин и средновековна русия (то друга русия никога не е имало), тези които искат да се даде оръжие на Украйна и други подобни.

5827

11

pisnamiotmutri

23.07 2022 в 11:53

Глас в пустиня. Повечето хора до които достигна новината няма да го чуят. За тях внушенията на Борисов, ПИК и Слави са достатъчни.

925

10

ешо

23.07 2022 в 10:04

не чух нищо лошо в записа нее лошо да се обсъдят вариантите пред съставяне на правителство

10212

8

Човека

23.07 2022 в 06:58

Сега да видим и чия е камерата предаваща на живо заседание на депутати без тяхно знание и разрешение. Тоест кой трябва да бъде съден.
 
X

Да помогнем на украинските деца!