Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Христо Иванов: Ако вотът на недоверие успее, никой няма отговор какво идва след това

Демократична България отказа на ГЕРБ за вота на недоверие, ще подкрепи Никола Минчев

OFFNews 15 юни 2022 в 18:06 13202 4

Снимка ДБ

Христо Иванов

Парламентарната група на “Демократична България” няма да подкрепи вота на недоверие срещу правителството, обяви председателят й Христо Иванов след участие в среща с вносителите от ГЕРБ.

В същото време ДБ ще подкрепи председателя на Народното събрание Никола Минчев, чиято оставка искат от ИТН, ГЕРБ, ДПС и "Възраждане".

“Демократична България” няма да подкрепи вота на недоверие. Ние потвърждаваме нашата подкрепа за управлението, защото не виждаме абсолютно никаква политическа алтернатива в този момент. Смятаме, че хвърлянето на страната в още по-голяма криза е безотговорно, заяви Иванов.

“Смятаме, че отговорът на тази изключително сложна ситуация - и вътрешнополитическа, и икономическа, и геополитическа, в която се намираме, изисква диалог и затова се отзовахме на тази среща. Това е знак, че трябва да се търси диалог в името на страната. Но този диалог може да има само една цел - по-голяма управляемост на страната, а действия, които я хвърлят в неуправляемост, без никакъв план, за нас не е добра алтернатива. И от тази гледна точка имаме сериозни различия с колегите от ГЕРБ”, добави той.

Според Христо Иванов основният проблем е липсата на концепция какво ще се случи със страната след падането на това правителство:

“Ако този вот успее, никой няма отговор на въпроса какво идва след това. Има всякакви лични вендети, но никой няма отговорен политически отговор какво става със страната. И докато не чуя някой да даде отговор на този въпрос, всички действия за мен за безотговорни.”

Христо Иванов изрази пълна подкрепа за Никола Минчев и го определи като отличен председател на Народното събрание:

“Ще го подкрепим с огромно удоволствие и уважение към г-н Минчев. Многократно самата опозиция е изразявала уважението си към него.”

“Разиграва се един недостоен опит да се закрепи разпадащата се група на ИТН, като й се даде подкрепа от останалите сили в опозицията да атакува позицията на председателя. Може да има политическа логика, но отново е безотговорно. Имаме фигура с авторитет, но трябва да я счупим, за да може хората от ИТН да замажат положението по някакъв начин”, добави Христо Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

700

7

VN1234567

17.06 2022 в 03:15

Аз имам отговор - следващия парламент ти и ДБ ще го гледате само на снимка.

75

3

230 млрд баксов

15.06 2022 в 19:59

Нищо не се знае, това може да се окаже голямата грешка на мафията.

5827

2

pisnamiotmutri

15.06 2022 в 19:54

То е ясно че се готви кризисен кабинет. Ключовата дума е кризисен. Зад нея ще могат да се наместят всички калинки на ДПС, ГЕРБ, Възраждане, БСп, ИТН и ще кажат, че го правят заради България. Ходи протестирай после срещу патриоти хах! Жалко, че българинът е роб и не гласува дори Русия не активира БСП изчегърта ни само с изхабеното ИТН