Хора на Бареков освиркаха Бойко Борисов в Казанлък

Петър МАРЧЕВ 07 февруари 2014 в 19:59 5988 17

Снимка Петър Марчев

Фенове на Бареков причакаха Бойко Борисов в Казанлък

Над 100 кметове, областни управители и други активисти от ГЕРБ се събраха в късния петъчен следобед на 7 февруари в комплекс „Зорница” край Казанлък, за да объдят стратегия за поведението на партията в близко и по-далечно бъдеще. Докато те чакаха пристигането на Бойко Борисов, подстъпите към хотелския комплекс бяха блокирани от петдесетина привърженици на партия „България без цензура” развяващи сини знамена с розетата от Плиска. Здравите остригани момчета с вид на футболни запалянковци носеха еднотипни принтирани лозунги от сорта на „Бойко ни струваше 4 млрд.”, „Бойко и Плевнелиев слуги на мафията”, „Кой уби Мишо Бирата”. По знак, даден от тартора им с мегафон, младежите скандираха „Бойко е престъпник” и „Бойко е курва”. Това се случи под зоркия поглед на около 30 жандармеристи, които пристигнаха своевременно с три камионетки. Привържениците на Бареков обясниха, че са от Казанлък и Стара Загора и са дошли в Града на розите за основаването на местна организация на партията на журналиста с мераци за политическа кариера.

Докато хората на Бареков причакваха Бойко, се оказа че той вече е в ресторанта на комплекса, където започна срещата с активистите на ГЕРБ. Борисов бе посрещнат от казанлъшката кметица Галина Стоянова, която му подари том с избрани съчинения на Чудомир и бутилка гюлова ракия.

„Колко проекта спечели Казанлък от правителството на Орешарски?” – този риторичен въпрос зададе лидерът на ГЕРБ по повод проблема с орязаните проекти на гербаджийските общини по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. „Нула” – отговори с красноречив жест Г. Стоянова. „Ето как продължава разделението на нацията, ако си Мехмед – получаваш, ако си от ГЕРБ – няма нищо”, коментира Борисов. Според него, партията на Бареков е замислена като патерица на ДПС. Лидерът на ГЕРБ обясни, че е поканил с официално писмо министър Чобанов на въпросната среща на ГЕРБ в Казанлък, за да обясни на кметовете защо проектите им са били тотално орязани, за сметка на подкрепата на малки общини, в които управляват БСП и ДПС. Борисов отказа да коментира изявлението на Георги Първанов, че АБВ подкрепя проестите на кметовете заради орязаните проекти с думите: „Отказвам да коментирам каквото и да е, казано от Първанов, защото после Гьобелсовата пропаганда ще изтълкува превратно думите ми”. Лидерът на ГЕРБ даде пример за натиска върху медиите с уволнението на журналистките Люба Ризова и Виктория Бехар от btv.

На срещата в Казанлък пристигна и проф. Георги Близнашки, който е инициатор на подписката в подкрепа на провеждането на референдум за изборна реформа. Всички участници във форума на ГЕРБ се включиха в тази подписка.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!