Горанов не знае дали прокуратурата го проверява за субсидиите. Проверяват обаче експерти от МФ

OFFNews 07 юни 2019 в 12:22 1961 1

Владислав Горанов

Финансовият министър Владислав Горанов няма информация дали е част от проверката на прокуратурата за евентуални нередности с изплащането на партийните субсидии, стана ясно от негово изказване пред журналисти днес.

"Не съм видял списък на прокуратурата. Не са ни канили, викали, призовавали още за обяснения. Ако прокуратурата ми изпрати призовка, за да дам показания, ще разберете", каза министърът.

На въпрос кои са хората, за които прокуратурата има съмнение, че носят отговорност за разпределянето на субсидиите, той отговори: "Има конкретни имена на експерти. Ако се говори за тезата на прокуратурата, че има извършено престъпнеие, това тепърва ще се изследва."

Финансовият министър добави, че тълкуването на закона, довело до по-високите с над два лева субсидии на получен глас, е от 20 години. "Ако се допусне че то е некоректно, то нито има умисъл, нито има преднамереност. Разходите не ги е правила държавата, правили са ги партиите", каза Горанов.

Той коментира и разпореждането на прокуратурата до 30 дни МФ да изготви механизъм за контрол на партийното финансиране и връщане на надвзетите пари: "Нашето мнение е, че и сега контролните механизми са работещи. Има различно тълкувание как трябва да се прилага законът. Работим върху това, което е казала прокуратурата. Ще се опитаме още повече да подобрим контролните механизми".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4109

1

Дедовия

17.07 2019 в 06:32

Извинявал се, значи! Както се извини за апартаментчето от "кръстника"!? Оставка, бе, мазен келеш! Оставка! Заедно с пожарникарския ти " ментор"! Аман от дебили!