Горанов, който се раздели с мечтата си да е милионер

OFFNews 03 май 2017 в 13:23 5828 4

В първото правителство на ГЕРБ Владислав Горанов определено бе в сянката на Симеон Дянков, който наложи строга финансова дисциплина, бюджетите от типа "постна пица" и в крайна сметка си навлече гнева на Борисов след протестите за цената на тока, свалили правителството от власт.

После по време на управлението на кабинета Орешарски Горанов бе депутат. Тогава опозиция и управляващи си устройваха истински цирк в парламента с кворума и на финансиста бързо му писна и поиска да напусне парламента. Тогава той обясни, че го прави, тъй като политиката не му дава възможност да се развива пълноценно. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък разказа пред журналисти, как Горанов му обяснил, че неговите колеги станали милионери, а той седи "в тази зала за 2000 лева".

После за кратко бе изпълнителен директор на Общинска банка, но в крайна сметка не се двоуми и прие предложението на Борисов да стане финансов министър във второто му правителство, явно разделяйки се с милионерските си планове.

С комфорта на гласуваните външни заеми управленският мандат на Горанов премина съвсем безпроблемно. Това, което не може да му се отрече е, че приходните агенции под негов контрол - Агенция "Митници" и Национална агенция за приходите заработиха по-добре и увеличиха постъпленията.

И ето днес Горанов вече е номиниран за така важния ресор за харченето на държавните пари. За кадровото му развитие не попречиха и неформалните му срещи с ДПС депутата Делян Пеевски, документирани и със снимков материал от столично заведение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

4

Denis Rizanov

03.05 2017 в 16:47

Горанов, който се раздели с мечтата си да е милионер

Опа! Вие вярвате ли си като пишете такива небивалици?! Ми че само конюшнята, която си вдигна в местността Ярема е къдя 1,3млн евро по оценка на специалисти.
Бах тва "разделяне" значи!
Дай боже всекиму такова.
;)