"Организиран информационен център създава паника за война"

OFFNews Последна промяна на 03 февруари 2015 в 08:31 13971 41

Организиран информационен център, вероятно от Русия, нагнетява напрежение и паника в България, като разпространява слухове за война и мобилизация. Това смята военният министър Николай Ненчев. Пред Нова телевизия той каза, че е споделил опасенията си с премиера Бойко Борисов. 

"Мобилизация не тече и това не би следвало да безпокои, когото и да е. Политическото говорене трябва да ни притеснява и си мисля, че това е организиран информационен център. Тази дезинформация мина всички нормални граници – мобилизацията, ядрен център с ракети в Шабла, неща, които не отговарят на истината", каза министърът.

Според целта на информационната война е да се създава паника и объркване и да се внуши, "че ние искаме да правим нещо срещу Русия и Украйна."

Министърът поясни, че има усещането за това, че центърът е в Русия, а проводник на пропагандата и истерията е партия "Атака".  

Ненчев каза, че в момента се прави актуализацията на списъците със запасняци и тя се отнася до около 3000 души. "Това не е изпращане на повиквателни. Това е писмо, с което информираме съответната личност да се яви, за да се извърши справка. Те се изпращат периодично в различни военни окръжия, за да проверим дали тези хора са в добро здраве и дали са в страната", каза Ненчев. Той обясни, че това се прави периодично, но каза, че не знае кога това е направено за последен път. 

Няколко американски танкове ще бъдат разположени в полигона в Ново село за участие в учение, каза още министърът. Той е категоричен, че не става въпрос за постоянно разполагане на техника и припомни, че тази година са подготвени 77 съвместни учения, при които непрекъснато участие ще взима техника от страни от Алианса. 

Ненчев се съгласи, че състоянието на авиацията ни не е добро. Още тази седмица започват разговорите за ремонта на МиГ-29. Машините ще бъдат ремонтирани в Русия по силата на договор. Едва през септември ще се търсят възможности друга компания да се грижи за руските самолети, обясни още военният министър.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.02 2015 в 12:06

радвайте се тъкмо ще ни дадат оръжия после..........

с техните камъни по техните глави

04.02 2015 в 11:27

https://www.youtube.com/watch?v=sj3fQGHgYxc покажете това на вашия министър бе, гомнари ! хехех

04.02 2015 в 08:53

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=903242813061148&set=gm.1547212762215085&type=1&theater

03.02 2015 в 23:55

Не искам никакво НАТО, Европа, танкове, фондове, приватизации...да не ни къпят с евтих сапън щото ще им намажем ските и дупетата.

03.02 2015 в 22:51

" Няколко американски танкове..." - КОЛКО?????
"..77 съвместни учения.." - по колко дни????
Да не се окаже наличие на "постоянно разполагане", тоест ПРИСЪСТВИЕ???
Щ'от неутралитетЪ на България е ВАЖЕН. Политиката зависи от САЩ/НАТО, пък ресурсите си ги договаряме с РУСИЯ.Не Ли?
Добре а Евро-ценностите къде са?
Колкото повече "общи приказки" без конкретика - толкова повече "теории". "Мъгла" произвеждаш, гусин министре.
Все пак Кери, за какво ви "удостои" с височайшО присъствие?

03.02 2015 в 21:48

"Ненчев каза, че в момента се прави актуализацията на списъците със запасняци и тя се отнася до около 3000 души."

Ненчев, Ненчев, актуализацията не се прави "в момента". Тя си е постоянен процес за една от твоите структури. Ама ти май изобщо не знаеш за какво иде реч...

03.02 2015 в 21:34

"Аз от кога разправям, че Кънчо и Мишо са за ареста.. "

Ма заповядай бе комат! Добре си ми дошел както се казва.
Може да вземеш и министерчето дето квака, че нямало мобилизационни действия.
Тия хора наистина си нямат идея какво би могло да стане при един опит за "командировка" на запасняци някъде извън територията на България, па било и с тлъсти обещания за по 1500усд командировъчни.
:)))))))))))

Личното ми оружие е смазано и готово да пее.

03.02 2015 в 20:44

Спете спокойно агънца, ние (вълците) ще се погрижим за Вашата демокрация ;) ;)

03.02 2015 в 18:20

_Реалиста_

Лошото е, че интелигентни хора пишат и коментират наизуст. Не задават въпроси и не дискутират, не се и опитват да си обяснят нещата и не искат да изслушат и преценят аргументите на другата страна.
Както написах по- долу дано не се опитат да изпратят наши хора там, Джон Кери не е идвал да пие кафенце тук. Имат механизми да го направят и да накарат "доброволците" да мълчат.
Не е невъзможно. В Украйна е пълно с чужди наемници биещи се за властта в Киев. Онзи ден заснеха американски военни с украински униформи в Мариопол, има поляци много, вчера съобщиха, че са убили някакъв чеченски командир биещ се за Киев и ръководещ цял отряд, има много симпатизанти на нацизма(дори от Русия)биещи се за хунтата.Така, че една такава мобилизация, особено след такава визита е будеща опасения. Най - нормалното нещо в едно гражданско общество е да се задават въпроси и да се иска информация и да има дискусия по въпроса. Помежду другото не съм чувал отдавна да не кажа никога за такава проверка на мобилизационната готовност до сега, нали там имат регистри знаят колко са отбили наборна военна служба, кой кога е служил, къде, дали е напускал страната и т.н. ми тогава за какво е повиквателната. Да си поговорят с всеки един по отделно? Да го питат как е, добре ли я кара :)))?

03.02 2015 в 17:00

Без коментар - http://topwar.ru/68209-natovskaya-bolgariya-budet-remontirovat-svoi-samolety-v-rossii.html