Гюров: Теоретично съществува възможност наш депутат да подкрепи правителство на ГЕРБ

OFFNews 07 ноември 2022 в 14:46 2413 3

Андрей Гюров в Народното събрание

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Андрей Гюров в Народното събрание

Не мога да си представя нито един депутат на "Продължаваме промяната", който дори би размислял в посока подкрепяне на ГЕРБ за правителство, но теоретично съществува такава възможност. Не мога да изключа изненади, но по моя преценка такива няма да има.

Това заяви пред БНР лидерът на парламентарната група на "Продължаваме промяната" (ПП) Андрей Гюров по повод предстоящата утре среща между ГЕРБ и ПП за намиране на пресечна точка по общи политики.

"Ние сме обсъждали темата множество пъти и нито веднъж нито един наш депутат не е изказал мнение, което би било в подкрепа на правителство с мандата на партия ГЕРБ", подчерта той.

Андрей Гюров коментира факта, че съпредседателят на ПП Асен Василев гласува против инвестиционния разход за нови осем изтребители F-16, като подчерта, че от ПП неведнъж са казвали, че депутатите трябва да взимат решения сами:

"При нас е съвсем нормално по различни теми да има различни мнения, тъй като ние не сме лидерска партия с едно мнение, което да бъде налагано. Когато има разнородни мнения, на срещи на колективните органи на партията се търси обща позиция."

Председателят на парламентарната група на ПП обясни, че в случая с гласуването за F-16 в партията е имало различни съображения по какъв начин да бъде скрепено в договора за доставката на вторите осем изтребители, така че да не се купуват "самолети на картинка".

По думите му въпреки различията от ПП са знаели, че това няма да попречи на сключването на договора и на ангажимента, който е поет за модернизиране на Българската армия, и затова всеки от парламентарната им група е имал възможността да глаусва по убеждение.

"Това не е разцепление, а е израз на доверие към нашите депутати", каза още Андрей Гюров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2070

3

НЕМА ТАКЪФ

07.11 2022 в 16:56

НАКРАЯ ЩЕ КАНДИСАТ , КАТО ВИДЯТ ПАРАТА !
 
X

Да помогнем на украинските деца!