Герджиков готви папка с препоръки за Борисов и новия кабинет

OFFNews 13 април 2017 в 22:20 3879 3

Подготвям една папка за следващия кабинет, който ще бъде оглавяван от бившия и бъдещ премиер Бойко Борисов. Тази папка ще съдържа много препоръки към неговия кабинет и в нея ще намерят място и проблемите на Западните покрайнини, обяви на пресконференция в пресклуба на БТА в Босилеград премиерът Огнян Герджиков.

Всички държавни мъже сме длъжни да надграждаме, каза премиерът.

Аз ще ходатайствам пред Борисов да се опита в рамките на своя, вече дълъг мандат, ако не всичките, то поне част от проблемите, да бъдат решавани, посочи Герджиков.

Той допълни, че сред проблемите, отнасящи се до Западните покрайнини, са и тези, свързани с образованието и с икономиката:

"България има и държавен интерес Сърбия да стане час по-скоро член на ЕС, тъй като това ще даде допълнителен стимул в отношенията между двете страни и нещата ще изглеждат различно, след като бъдем в едно европейско семейство заедно."

По-късно в четвъртък Герджиков и сръбският вицепремиер Ивица Дачич се поклониха заедно пред паметника на Васил Левски в Босилеград.

Васил Левски е символ на свободата, а българите и сърбите имаме много общи неща - трябва да гледаме ценностите, които ни свързват. Неразбирателството ражда насилие, отбеляза Дачич.

Република Сърбия ще се старае да работи за стабилни отношения между двете държави, добави сръбският вицепремиер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29216

2

Лопе де Вега

14.04 2017 в 08:25

Боко се смее, та се къса. Тоа ли ше ми прави препоръки, бе? Аз какви препоръки знам... Колко пъти съм бил шеф... Не ти милиционер, гладен секретар, кмет ами министър-председател... Аре бегай силно и далече!

Поздрав!

29585

1

Izalina

13.04 2017 в 23:07

Няма смисъл. Подпиши им там по една книжка със стихчета и картинки, поне да ги разгледат. Не обичат да четат. Твърде умни са им кадрите и разбират всичко, та да ни оправят и без папка с мъдри напътствия.