Герджиков готви папка с препоръки за Борисов и новия кабинет

OFFNews Последна промяна на 13 април 2017 в 22:20 3058 3

Подготвям една папка за следващия кабинет, който ще бъде оглавяван от бившия и бъдещ премиер Бойко Борисов. Тази папка ще съдържа много препоръки към неговия кабинет и в нея ще намерят място и проблемите на Западните покрайнини, обяви на пресконференция в пресклуба на БТА в Босилеград премиерът Огнян Герджиков.

Всички държавни мъже сме длъжни да надграждаме, каза премиерът.

Аз ще ходатайствам пред Борисов да се опита в рамките на своя, вече дълъг мандат, ако не всичките, то поне част от проблемите, да бъдат решавани, посочи Герджиков.

Той допълни, че сред проблемите, отнасящи се до Западните покрайнини, са и тези, свързани с образованието и с икономиката:

"България има и държавен интерес Сърбия да стане час по-скоро член на ЕС, тъй като това ще даде допълнителен стимул в отношенията между двете страни и нещата ще изглеждат различно, след като бъдем в едно европейско семейство заедно."

По-късно в четвъртък Герджиков и сръбският вицепремиер Ивица Дачич се поклониха заедно пред паметника на Васил Левски в Босилеград.

Васил Левски е символ на свободата, а българите и сърбите имаме много общи неща - трябва да гледаме ценностите, които ни свързват. Неразбирателството ражда насилие, отбеляза Дачич.

Република Сърбия ще се старае да работи за стабилни отношения между двете държави, добави сръбският вицепремиер.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25215

2

Лопе де Вега

14.04 2017 в 08:25

Боко се смее, та се къса. Тоа ли ше ми прави препоръки, бе? Аз какви препоръки знам... Колко пъти съм бил шеф... Не ти милиционер, гладен секретар, кмет ами министър-председател... Аре бегай силно и далече!

Поздрав!

25481

1

Izalina

13.04 2017 в 23:07

Няма смисъл. Подпиши им там по една книжка със стихчета и картинки, поне да ги разгледат. Не обичат да четат. Твърде умни са им кадрите и разбират всичко, та да ни оправят и без папка с мъдри напътствия.