Ново правителство в началото на май

OFFNews 13 април 2017 в 14:23 4363 2

Началото на месец май, а защо не и около 4 май, ще имаме ново правителство. Това каза днес зам.председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, след като ГЕРБ и Обединени патриоти подписаха споразумение за управление и представиха програмата си.

Цветанов уточни, че досега са водени разговори само за програмата по сектори и не са обсъждани кой какъв министър ще е. „Единственият, която е ясен за следващия кабинет, това е бъдещият министър-председател Бойко Борисов“, категоричен беше Цветанов.

Основен приоритет в програмата за управление на новата коалиция ще е всичко, свързано с увеличаването на БВП, за да се достигне в края на управленския мандат през 2021 година до 120 милиарда лева, което ще позволи средна работна заплата от 1500 лева и 650 минимална работна заплата.

Цветанов обясни, че се поема като ангажимент на база на това коалиционно споразумение е в рамките на 1 месец или 40 дни да може да се направи подробна управленска програма от порядъка на около 200-300 страници.

„Убеден съм, че членството ни в ЕС и възможността да имаме председателство, ще даде много по-сериозна тежест на страната ни. Това, което беше заявено от Корнелия Нинова и Мустафа Карадайъ е, че по тези теми те ще дадат своята подкрепа и съм убеден, че 4-годишният мандат е съвсем реалистичен с подобни управленски акценти, които бяха споделени пред вас“, коментира още Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови