Социолог: Очаквам сбогуване на Цветанов с ГЕРБ

ОFFNews 14 февруари 2014 в 08:50 4264 8

Живко Ггеоргиев

Снимка БГНЕС

Живко Георгиев

Скандалът между Цветан Цветанов и Делян Пеевски може да струва заместникпредседателското място на бившия МВР министър в ГЕРБ, прогнозира социологът Живко Георгиев.

„Усеща се, че идват избори - европейски, но с всички признаци на български. Това, което наблюдаваме през тази седмица, ще има развитие, част от което ще е сбогуването на Цветанов със статуса и ролята му в ГЕРБ", коментира Георгиев в сутрешния блок на БНТ.
Според него актуалните социологически проучвания не отразяват реалната ситуация. По думите му тя е "доста сериозна и затова се заговори за екстравагантната идея за задължително гласуване - защото иначе ще се окаже, че няма кой да гласува".
Скандала Цветанов-Пеевски в студиото коментира и политологът Даниел Смилов.

„Не че не сме знаели, че има сливане на управляващи и медийни корпорации. Важното е не това, че Цветанов и Пеевски са се виждали 40 пъти, а че решенията са били вземани в този център. Лошото е, че за това се проговаря едва сега. Участниците в скандала не могат да разчитат на сериозна политическа кариера. Няма как това да се замете под килима. В ГЕРБ въпросът с Цветанов е поставен остро. В лагера на управляващите мълчат", каза Смилов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови