ГЕРБ внася нов вот на недоверие - за финансовата политика

OFFNews Последна промяна на 03 юни 2014 в 19:43 4351 12

Снимка gerb.bg

Ивайло Московски.

До края на седмицата ще има още един вот на недоверие, заяви пред агенция „Фокус” народният представител от ГЕРБ Ивайло Московски.

Този път вотът ще е за финансовата политика, провеждана от правителството.

„Това ще е следващият вот на недоверие, с който законно ще поискаме управляващите да си тръгнат. Ако продължават по този начин, ние повече няма какво да направим, но българските граждани имат лимит на търпимостта, която ще видим докога ще бъде”, каза Московски.

По повод инициирания от „България без цензура” вот на недоверие в областта на здравеопазването, Московски коментира, че това е тяхно право.

Попитан ГЕРБ ще подкрепи ли вота на недоверие в здравната сфера, той отговори: „Ние многократно сме заявявали, че няма нито един сектор на управление в държавата, който ние да подкрепяме или поне да му даваме минимална положителна оценка. Ние сме на мнение, че във всички секторни политики всеки един вот на недоверие, ако има разумни политици в парламента, може да бъде приет и правителството да си подаде оставка, независимо дали вотът е в сферата финанси, енергетика, здравеопазване, образование. Не одобряваме нито една от тези секторни политики и считаме, че има достатъчно основание във всеки един от тези сектори да бъде поискан успешно вот на недоверие”. 

По думите на Московски след резултатите от евроизборите, ако в Народното събрание има разумни политици, мислещи за държавата, вотът трябва да е успешен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!