ГЕРБ: Властта налага тенденциозни санкции на София

Последна промяна на 23 април 2014 в 14:03 1648 0

Елен Герджиков

Министерството на околната среда и водите налага санкции върху изрядни проекти на Столична община и мотивите за това са политически, твърдят от ГЕРБ.

На извънредна пресконференция днес председателят на СОС Елен Герджиков заяви, че МОСВ се опитва да прехвърли своите пропуски върху общините, като налага финансови корекции на различни техни проекти.

Той коментира, че по правило бенефициентите на средства по проектите трябва да бъдат незабавно уведомени при възникване на проблем с оперативната програма. По думите на Герджиков ресорното ведомство не е уведомило Столична община за своите възражения и така не е дала шанс на общината да защити проектите си.

„Това е все едно да осъдите някой на първото заседание на съда, да го вкарате в затвора, да кажете, че е престъпник и едва след това да му извикате адвокат. Изключително сбъркана процедура, сбъркана комуникация със съмнения за политическа мотивация в тези действия“, заяви Герджиков.

Той уточни, че засегнатите проекти са минали проверки на няколко инстанции. Герджиков коментира, че съдбата на тези проекти ще се реши от ОЛАФ, където „ще се види кой е прав и кой е крив  “.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !