ГЕРБ: "Възродителният процес" стана търговска марка за ДПС

ОFFNews 30 декември 2014 в 19:05 9884 13

Цвета Караянчева.
Цвета Караянчева.

На болезнения спомен за "възродителния процес" ДПС дължи своето политическо оцеляване, коментира днес заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева.

С мехлем се лекуват старите рани, не със сол. Иначе никога не зарастват. Казвам го по повод поредната осъдителна реч на школувания демагог Лютви Местан, в която от трибуната на един възпоменателен митинг се говори за мъст, не за помирение и на целия български народ се вменява историческа вина за т.нар. Възродителен процес и последиците от него. Нито аз, нито моите връстници, г-н Местан сме архитектите и извършителите на насилственото преименуване на българските турци, заявява Караянчева в личния си Facebook профил.

Не ние сме смъквали забрадките на техните майки и сме ровили в хладилниците им, за да изхвърлим месото от курбана. Правили са го бащите на вашите доскорошни коалиционни партньори от БСП, правили са го ченгетата и доносниците на бившата ДС, посочва тя.

Някои от тях направиха кариера, заклеймявайки, макар и само на думи, "възродителния процес". Други, като ваша милост г-н Местан, продължават да се люшкат между прошката на Станишев, скрепена с целувка на Орлов мост, и прокламациите срещу ксенофобията, между златния пръст на Атака в 42-то народно събрание, който услужливо преглътнахте, и национал-популизма, в който обвинявате Патриотичния фронт. Превърнахте темата за "възродителния процес" в търговска марка, като оная керемида, която майсторът цял живот дооправял, за да изгледа сина си, в индулгенция за очистване от грехове, подчертава Цвета Караянчева.

На болезнения спомен за възродителния процес ДПС дължи своето политическо оцеляване. С него държите българските турци в зависимост и разколебавате свободната им воля. Не сипвайте сол в раните, г-н Местан. Инак няма да зараснат. А от отворените рани може да тръгне гангрената на ДПС като политически организъм. Не раздавайте присъди, г-н Местан. Защото пътят към храма минава през покаянието, не през незадоволеното чувство за мъст, написа в социалната мрежа Караянчева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!