ГЕРБ ще предложи Борисов или Митов за премиер, ако съставя правителство

Не е изолация, а атомизация - никой не иска да работи с другия, коментира бившият вицепремиер

OFFNews 11 юни 2021 в 10:57 4350 1

Бойко Борисов и Даниел Митов са възможните номинации за премиер на ГЕРБ, ако партията получи мандат за съставяне на правителство

За всяка министерска позиция, дори и за премиер, имаме повече от един възможен кандидат. Това означава голям човешки ресурс. Даниел Митов беше номинацията ни за премиер в рамките на изтеклия парламент, възможно е отново да е той. Възможно е да е и титулярът на партията. Всичко зависи от куп фактори”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Според него ГЕРБ не е в изолация, а има "атомизация на политическия живот", където никоя политическа сила не иска да работи с друга. 

„Объркан е модусът на правене на политика. Целта за участие в изборите е програмата ти да бъде реализирана. В момента наблюдаваме друг жанр, където политическите представители се състезават кой най-много ще се накара на другите. В годините назад многократно са ни зачертавали и зачерквали”, добави Дончев.

Той коментира и санкциите по закона „Магнитнски”:

„Ако тук държавата търпи укор, той е, че дневният ред на обществото не е станал дневен ред на институциите. Дългосрочният ефект е, че всяка политическа сила ще бъде безкрайно внимателна с кои лица работи или включва в своите редици."

Според него това, че ГЕРБ е допуснала да бъде свързана с посочените от САЩ лица, за което нямало основание, е комуникационен недостатък.

„Аз не мисля, че САЩ са насочили съмненията си към Борисов за това, че е корумпиран от Васил Божков. Ако ставаше дума за Борисов, щеше да го пише директно. Останалите коментирани са политически лидери от по-малка височина. Може би затова не се и споменават имената им”, заяви Дончев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови