Quantcast

ГЕРБ очаква от пленума дата за изборите, предлага вотът да е на 29.09.

OFFNews Последна промяна на 10 юни 2014 в 12:46 2973 10

Цветан Цветанов

Снимка БГНЕС, Архив

Пленумът, който предстои на „Позитано“ 20, трябва да даде важни за съдбата на страната отговори, каза на пресконференция днес зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Според бившия вътрешен министър най-важното решение, което трябва да вземе ръководството на БСП, е кога ще се проведат предсрочните парламентарни избори. От ГЕРБ отново изтъкнаха, че вотът не трябва да бъде по-късно от 29 септември.

По думите на Цветанов друга важна задача пред левицата е да формулира своята позиция – дали е евроатлантически ориентирана партия или желае да отдалечи България от ЕС.

„Дали те са евроатлантическа партия, както заявява Лютви Местна за ДПС, и да чуем дали БСП и лидерът на ПЕС са евроатлантически ориентирани или искат да отдалечат страната ни от ЕС“, каза Цветан Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ призова още парламентът да не приема ключови за страната инициативи, защото не се ползвал с достатъчно обществено доверие. Като пример за действия, от които парламентът трябва да се въздържа, Цветанов изтъкна избора на състав на Сметната палата и преодоляването на ветото, което вчера президентът наложи върху Закона за МВР.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.06 2014 в 15:11

чесън, има и още една страна - тази, чийто основен изразител в България доскоро беше Шеврон.
Хайде сега се сети, как един соц-ударник разправяше, че ще построи "потока" за 6 месеца, защото " не се знаело какво ще става зимата" (визираше тази зима дето мина.

Кой каквото и да ти говори, да знаеш, че на края не става въпрос за "дискусия на ценностите", а за пари. За много пари.

10.06 2014 в 15:01

Шланга, договорът, който е подписан от Делян Добрев е публичен и може да се прочете на сайта на съответното министерство.
Там той подписва за Южен Поток по принцип, като към края на договора пише, че договарянето по условията за пренос на газ и от други доставчици остава отворена тема.
Публичен е.
Потърси, прочети и така коментирай.
Никой не твърди, че ЮП не би могъл да бъде изгоден за България, но този въпрос е многопластов - има експертна, икономическа както и геополитическа страна...

10.06 2014 в 14:46

Никога не мога да гласувам за едно управление, в което да присъстват Кунева и Цветанов като министри! За мен това е толкова неприемливо колкото и отново историка-гардеробер да ни бъде премиер! Съжалявам, не мога!
В този ред на мисли според вас, как би се отразило едно "задължително" гласуване? Мислите ли, че няма да има наказателен вот? Накъде би избил той? Няма нито едно изследване относно нагласите на тези 65% негласували.

И без заяждане, но чесън, на конкретните ми въпроси ти отново подхващаш тинтири-минтири "дискусия за ценностите, не толкова за партиите и личностите". Последните определят, подчертавам определят, посоката на развитието ни. И въобще тая "евразия" и как щели да ни "насочат", "приобщават" и т-н към нея... Ами че по линия на Китай ГГанчев отдавна си гоправи. Украинска незалежна захар към Шанхай, китайски ламарини към България. И после "Изберете Българското!" и куп още глупости по отношение на Great Wall.
Та на въпроса, Какво подписа Борисов при идването на Путин? Спомняш ли си? Защо никой не говори за това? Защо не пледираш всички постоянно да го питат?

10.06 2014 в 14:43

LudLustrator, мен точно това, че сме на стратегическо място ме притеснява.
Най-малкото, народа е вечно раздвоен, да не кажа разтроен.
Едните гледат на запад, другите на изток, третите на югоизток.
Така е било винаги и така ще си отиде изглежда.
Но това означава и перманентна нестабилност - днес решава Чичо Сам, утре Дядо Иван.
Лашкаме се насам натам защото сме неспособни да намерим обща цел и посока.

10.06 2014 в 14:25

Не се аби толкова Чесън, комунделите най-добре зная злият нрав на блядовете, да не би народа с протести да ни вкара в НАТО и Европа.
-------------
Делчото е направено отдавна, нашият шанс е че се намираме на стратегическо място, и ако Европа се ослушва, то Американеца няма как да се помайва -> идването на Маккейн най-добре го показа.
-------------
Въпроса е сега е дали Чичати Сам ще остави 2/3 разрядни комундели да правят това което им кажат, или ще се премине към твърда партия -> Алекси Алексиев.

10.06 2014 в 14:25

Шланг, Чесъна е прав, защото колкото и да не ни се иска, точно от БСП и дори само лично от Станишев/Моника, зависят съдбините на цялата страна, защото все още в тях е и ножът и сиренето! Пресен пример е изявлението на Миков, че ще допуснат референдума за изборите, който отричаха ожесточено до последния момент! Т.Е. правят с целия народ каквото и когато си поискат..........за съжаление, разбира се! Затова единственият изход за преодоляване на цялата тази бутафория и всички щети, нанесени от управлението на тази рубладжийска коалиция е стабилна и предвидима в действията й, дясно-центристка коалиция след предсрочните избори, съставена от ГЕРБ и РБ, независимо от всички предубеждения, противоречия, условности и опасения на десният избирател за създаването й!!!

10.06 2014 в 14:21

Шланга, има една приказка "може да не споделям мнението ти, но ще дам живота си за правото ти да го отстояваш".
Без значение дали са на власт или не са, тези хора са около теб, с тях живеем заедно така, че идеите им не без значение.
След като в Русия текат процеси на дискредитиране и отказ от либерална демокрация, същите процеси неминуемо започват да текат и тук.
При Атака явно, при БСП по-плахо.
В момента тече процес на "осъзнаване".
Тук става въпрос не толкова са конкретните имена, колкото за ценности.
Няма проблем утре ББ да управлява, а вдруги ден да се окаже, че е преминал на другата страна. (даже профилът му е много подходящ за евразийски тип лидер и ако аз бях Путин, отдавна да съм го купил за каузата :)) герберите да не се разсърдят сега)
За това, по-важно е да се води дискусия за ценностите, а не толкова за партиите и личностите.

10.06 2014 в 14:00

@чесън, само с питане нищо не става. Червените апаратчици да си се оправят там, хич не ме интересува какво и как и дали ще си оставят гардеробера на чело.
Учудвам се на избирателното ти вторачване какво трябвало да се пита. Ами нали след изборите тия отиват в канала. Какво тогава да се интересувам какви ще са им приоритетите?
Защо никой не пита какво подписа Борисов когато беше тук Путин и му подаряваше кученца? Какво подписа? ЮП началото? Да! Е тогава?
А майдана си вървя близо 2 месеца без някой да го забележи. Ти спочняш ли си нещо от него през Октомври-Ноември 2013?

10.06 2014 в 13:46

А теб те очаква бай Ставри и компания,и то с голямо нетърпение!

10.06 2014 в 13:17

Без да коментираме противоречивата личност на ЦЦ, най-важното днес е БСП, в крайна сметка, ще отстоява ли евроатлантическата ориентация на страната или ще се поддаде на руския натиск да преминем в Евразийска орбита.
Всеки един, всеки журналист ако щете трябва да ги пита от сутрин до вечер именно това.
Всичко друго е следствие на този отговор.
И не забравяйте, че промяната за една нощ на позицията на Янукович по тази тема доведе до Майдан.