ГЕРБ очаква от пленума дата за изборите, предлага вотът да е на 29.09.

OFFNews 10 юни 2014 в 12:46 3405 10

Цветан Цветанов

Снимка БГНЕС, Архив

Пленумът, който предстои на „Позитано“ 20, трябва да даде важни за съдбата на страната отговори, каза на пресконференция днес зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Според бившия вътрешен министър най-важното решение, което трябва да вземе ръководството на БСП, е кога ще се проведат предсрочните парламентарни избори. От ГЕРБ отново изтъкнаха, че вотът не трябва да бъде по-късно от 29 септември.

По думите на Цветанов друга важна задача пред левицата е да формулира своята позиция – дали е евроатлантически ориентирана партия или желае да отдалечи България от ЕС.

„Дали те са евроатлантическа партия, както заявява Лютви Местна за ДПС, и да чуем дали БСП и лидерът на ПЕС са евроатлантически ориентирани или искат да отдалечат страната ни от ЕС“, каза Цветан Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ призова още парламентът да не приема ключови за страната инициативи, защото не се ползвал с достатъчно обществено доверие. Като пример за действия, от които парламентът трябва да се въздържа, Цветанов изтъкна избора на състав на Сметната палата и преодоляването на ветото, което вчера президентът наложи върху Закона за МВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!